L'exemple del Canadà i l'Uruguai

Units Podem porta el debat de la legalització de la marihuana al Congrés

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, inaugurarà el fòrum 'Cap a la regulació integral del cànnabis'

pablo iglesias aplaude

pablo iglesias aplaude

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Un dia després que el consum recreatiu de marihuana sigui legal al Canadà, primer país del G7 que impulsa aquesta mesura, Units Podem porta al Congrés dels Diputats un fòrum sobre la legalització del cànnabis. Seguint el camí obert per l’Uruguai, on l’any 2013, sota la presidència de José Mújica, es  va legalitzar i va deixar en mans de l’Estat la producció, distribució i venda controlada de la marihuana, la formació morada vol fer més visible el debat sobre el consum de cànnabis a Espanya. 

Notícies relacionades

La regulació espanyola, que en aquest aspecte no suposa gaires problemes legals al consum de marihuana en petites quantitats i mai en espais públics, sí que imposa sancions més greus al tràfic d’aquesta droga.  Referent a això, Units Podem advoca per una regulació integral que permeti tant el consum lúdic com el terapèutic. L’argument fet servir pels morats és que aquesta iniciativa permetria un control més gran en l’accés de la població a aquesta substància, cosa que, defensen, derivaria en un reducció del consum. A més, la salut pública no seria l’única beneficiada, ja que, pel partit que lidera Pablo Iglesias, tindria un impacte positiu en la reactivació econòmica i la recuperació del món rural, i augmentaria els ingressos de l’Estat. 

El fòrum, que se celebrarà aquest dijous a les 16.00 hores alCongrés dels Diputats, serà inaugurat per Iglesias i comptarà amb una taula d’experts entre els quals es troba el director de l’Oficina de Polítiques de Drogues a Washington, Michael Collins. En el debat es posarà com a exemple, entre altres coses, la legislació de nou estats dels EUA que han legalitzat el cànnabis, així com les conseqüències de les esmentades mesures.