"Ja n'hi ha prou d'hipocresia"

Pablo Iglesias proposa legalitzar la marihuana a Espanya

És "una presa de pèl poder comprar en un supermercat begudes alcohòliques i que la venda del cànnabis sigui il·legal", diu el líder de Podem

undefined41373650 politica  acte final de campanya en comu podem santa coloma 171221222343

undefined41373650 politica acte final de campanya en comu podem santa coloma 171221222343

1
Es llegeix en minuts
Servimedia

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha defensat aquest dilluns "absolutament" la legalització del cultiu i venda de marihuana a Espanya, fins i tot per a usos recreatius, com ha decidit fer el Canadà.

En una entrevista a 'Radiocable', Iglesias ha confirmat de viva veu el que suggeria el seu retuit dissabte d’un missatge en la mateixa línia del diputat d’Units Podem Jorge Moruno, que proposava aprofitar les condicions climatològiques d’Espanya per conrear cànnabis i exportar-lo amb denominació d’origen.

Després, el mateix líder de Podem va insistir en aquesta posició publicant un missatge propi que deia: "El problema més gran que genera el cànnabis no és de salut pública, sinó la delinqüència i l’explotació associades al tràfic il·legal. Em sembla més digne exportar marihuana i obtenir ingressos per millorar la sanitat i els serveis públics que exportar armament".

Notícies relacionades

Quan li han preguntat sobre això, Iglesias ha confirmat que "absolutament" és partidari de legalitzar la marihuana, i que "ho hem sigut sempre". És "una presa de pèl poder comprar en un supermercat begudes alcohòliques i que la venda del cànnabis sigui il·legal".

Segons ha dit, aquest comerç generaria recursos fiscals per a la sanitat pública i evitaria gastar-los en la persecució policial del tràfic il·legal, "que és el que genera problemes". "Ja n’hi ha prou d’hipocresia", ha sentenciat, i ha afirmat que el que a ell l’avergonyeix és que Espanya sigui referent en tràfic d’armes i no en una substància que no és més perillosa per a la salut que l’alcohol o el tabac.