salut

Confirmat el tercer cas de dengue contret a Espanya

Els tres contagiats són familiars, van ser contagiats per una picada de mosquit tigre i ja tenen l'alta

Antoni Trilla assenyala que es tracta d'una "cadena de transmissió local molt probablement ja finalitzada"

fcasals40656205 mosquito tigre  2006paul i  howell  mph  malaria research an181017113515

fcasals40656205 mosquito tigre 2006paul i howell mph malaria research an181017113515 / Photographer James Gathany

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministeri de Sanitat ha confirmat aquest dimecres l’existència d’una tercera persona que ha contret el dengue a Espanya sense haver sortit del país. Es tracta d’una dona resident a la Comunitat de Madrid que presentava símptomes de la malaltia, que han sigut confirmats per les anàlisis. Els altres dos afectats eren familiars d’aquesta pacient..

Els tres contagiats han sigut donats d’alta, han confirmat fonts del ministeri. Pel que sembla, la inoculació del virus es va deure a una picada de mosquit tigre.

L’investigador i epidemiòleg de l’Hospital Clínic Antoni Trilla, referent en malalties infeccioses, ha assegurat a través de Twitter que aquests tres casos de dengue configuren una "cadena de transmissió local molt probablement ja finalitzada", per la qual cosa ha cridat a la "calma".

Clínica lleu

I és que el dengue és una malaltia produïda per un virus –flavivirus–, que generalment té una clínica lleu i que es transmet per la picada de mosquits infectats. No es transmet de persona a persona. L’únic vector competent per a la transmissió del virus a Espanya és l’'Aedes albopictusï' (mosquit tigre), àmpliament estès al país i especialment al litoral mediterrani.

Notícies relacionades

Alguns dels símptomes provocats pel dengue són febre alta, dolor darrere dels ulls, muscular i d’articulacions: nàusees i vòmits, cansament, sagnat de nas i genives i erupció de la pell.

En països del nostre entorn com França o Itàlia, també amb presència de mosquit tigre, s’han detectat els últims anys de forma esporàdica casos de dengue autòcton i d’altres virus similars com ‘Chikungunya’.

Temes:

Malalties