LA CRISI DELS 'MENA'

El PP demana la repatriació dels menors no acompanyats

Alberto Fernández demana "el blindatge de les fronteres" i acusa Colau de fer un discurs "frívol" que multiplica l'efecte crida

jcarbo40929542 albert fernandez diaz180929200650

jcarbo40929542 albert fernandez diaz180929200650 / Julia Perez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del PP en l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha demanat aquest dissabte que es torni als menors estrangers no acompanyats (‘mena’) als seus països d’origen, segons ha informat el partit en un comunicat. El polític popular va assenyalar a través de la circular que "és necessària la cooperació internacional amb els països de procedència d’aquests menors per actuar en origen i acordar la seva repatriació". Segons Fernández, els ‘mena’ acaben en circuits delictius i deterioren la convivència als barris.

Notícies relacionades

Més de 2.000 menors no acompanyats han arribat a Catalunya des de començament d’any, quan el 2017 van arribar en total poc menys de 1.500. El fenomen ha desbordat les administracions, i en concret a la Direcció General de la Infància i l’Adolescència (DGAIA), que ha anunciat l’obertura de cinc o sis centres d’emergència per gestionar la situació. Estava previst que el primer, a Barcelona i amb capacitat per a 50 persones, obrís les seves portes divendres. Nombrosos menors han hagut de dormir a les sales d’espera de comissaries dels Mossos d’Esquadra i alimentar-se de les màquines de ‘vending’. Sense poder dutxar-se i sense accés a l’atenció mèdica.

Càlculs populars

Fernández ha assegurat que "en tot just quatre anys s’ha multiplicat per cinc l’arribada d’aquests menors immigrants, l’any passat van ser 1.700, aquest any s’espera que siguin 3.000, i el 2019, la previsió és de 6.000". "Els ‘mena’ són una crisi social i de seguretat, i a més d’atendre’ls, la prioritat ha de ser el retorn i repatriació als seus països d’origen, així com la reunificació familiar". També ha qualificat d’"imprescindible el blindatge de les fronteres" per posar fi a l’efecte crida que segons el seu parer provoca el discurs de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha titllat de "frívol".