LA PROTECCIÓ DE LA INFÀNCIA

El Tercer Sector reclama més recursos i millor planificació en l'atenció a menors immigrants

Demanen un tractament «integral i transversal» que impliqui tots els departaments del Govern

rjulve45192926 barcelona 25 9 2018  menores sin acompa ar en la comisaria d180926141232

rjulve45192926 barcelona 25 9 2018 menores sin acompa ar en la comisaria d180926141232 / GUILLEM SANCHEZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Gairebé un setmana després que sortissin a la llum les fotos dels menors immigrants dormint en comissaries dels Mossos d’Esquadra, el Tercer Sector Social ha consensuat un comunicat en què reclama al Govern de Quim Torra “més recursos, planificació i prevenció” per atendre aquests xavals sense referents familiars a Catalunya. Per això, les entitats socials mantenen trobades diàries amb els responsables de la Generalitat en matèria d’atenció a la infància amb l’objectiu de “donar resposta a la situació d’emergència migratòria”. En tot el 2018 s’espera que arribin a Catalunya prop de 3.000 xavals immigrants, gairebé el doble que l’any anterior.

Notícies relacionades

En la nota, les organitzacions mantenen el seu “compromís amb el Govern” i remarquen la necessitat de “reactivar els espais ja existents centrats en la planificació a mitjà i llarg termini. Posen com a exemple la taula d’atenció integral dels menors sense referents familiars, convocada aquest dimecres per primera vegada en tres mesos. També reclamen “incrementar la inversió pública en polítiques migratòries que abordin aquest fenomen des d’un context global, destinant els recursos econòmics necessaris per garantir una acollida, un acompanyament i una inclusió amb les màximes condicions de dignitat i qualitat”. Segons el ‘conseller’ de Treball, Afers Socials i Família, Chakir el Homrani, aquest any hi ha hagut una injecció extra de 68 milions en l’atenció als menors 

Liderar la crisi

El Tercer Sector Social aplaudeix que el Govern lideri la gestió de l’emergència social“perquè és un repte de país que requereix unabordatge integral i transversal”. Per això reclamen la implicació de “tots els departaments de la Generalitat i d’altres administracions i agents socials, així com del conjunt de la societat”. La petició d’unitat d’acció no és gratuïta, ja que el fenomen migratori és “estructural” i no puntual. Però no només això: “Va en augment perl’arribada contínua de persones en situació d’alta vulnerabilitat”.