AUDIÈNCIA DE BARCELONA

Presó per a uns pares que van retenir la seva filla per obligar-la a casar-se a l'Índia

El tribunal imposa quatre anys de presó als progenitors i al germà de la noia per detenció il·legal

zentauroepp44103719 barcelona  2 07 2018  juicio a una familia india en la secci180702120835

zentauroepp44103719 barcelona 2 07 2018 juicio a una familia india en la secci180702120835 / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a quatre anys de presó pro detenció il·legal un matrimoni acusat de retenir la seva filla que volien obligar a casar-se amb un jove de l’Índia. “M’obligaven a casar-me al’Índia  i no hi estava d’acord [...] Em van tancar en una habitació”. Aquest és part del testimoni que va relatar davant del tribunal M., una jove índia de 21 anys. La seva família va concertar un casament al país asiàtic en contra de la seva voluntat. Ella s’hi va rebel·lar. Els pares i el germà la van tancar el maig del 2017 al seu pis.

La sentència de la secció tercera relata que a les 15.30 hores del 8 de maig, la noia va aconseguir sortir al balcó de la vivenda i va llançar un tallaungles al carrer. L’objecte va impactar en un cotxe patrulla dels Mossos d’Esquadra. Els agents van sentir un cop al vehicle, van sortir i van mirar cap amunt. Van veure la noia cridant i tres persones agafant-la. Al pujar a la vivenda, la noia els va obrir la porta i va ser alliberada.

Notícies relacionades

El tribunal declara provat que els acusats "havien concertat el matrimoni de la seva filla –sense comptar amb el seu consentiment– amb una persona no identificada de l’Índia", cosa que va motivar que M. abandonés el domicili familiar i es  traslladés a viure a casa d’un amiga seva. Després de convèncer-la que tornés a casa és quan, segons el relat de la fiscalia, que els reclamava set anys de presó, els pares i el germà van tancar la noia al domicili el 7 de maig del 2018. L’endemà va aconseguir atreure l’atenció de la policia i va aconseguir alliberar-se.

El viatge

Els tres acusats van admetre en el judici que havien pactat amb una família de l’Índia que la noia es casés en aquest país, però han negat que la retinguessin durant dos dies a la casa tal com va denunciar la noia. El pare va arribar a dir que la seva filla estava malalta, tocant-se en aquell moment el cap i insinuant que tenia problemes mentals. Una amiga de la víctima, també índia, va desmentir-ho i va puntualitzar: “La nostra cultura és diferent. Quan la gent del meu país ve a Espanya obren a poc a poc la seva mentalitat. Però la seva família va començar a no entendre-la, malgrat que l'estimen molt”. La denunciant sembla que s’ha reconciliat amb la família. En la vista va demanar que es retirés l’ordre d’allunyament a la seva família i va renunciar a la indemnització.

Temes:

Matrimoni