JUDICI A L'AUDIÈNCIA DE BARCELONA

"M'obligaven a casar-me a l'Índia"

La fiscalia reclama set anys de presó per als pares d'una jove per retenir-la per la força a casa seva

"No em deixaven sortir i em van tancar en una habitació", ha explicat la jove asiàtica davant del tribunal

zentauroepp44103719 barcelona  2 07 2018  juicio a una familia india en la secci180702120835

zentauroepp44103719 barcelona 2 07 2018 juicio a una familia india en la secci180702120835 / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

“M’obligaven a casar-me al’Índia i jo no hi estava d’acord (...) Em van tancar en una habitació”. Això és part del testimoni de M., una jove índia de 21 anys. La seva família va concertar un matrimoni al país asiàtic en contra de la seva voluntat. Ella s’hi va revelar. No volia casar-se si no era per amor. Els seus pares i el seu germà s’han assegut aquest dilluns al banc dels acusats del’Audiència de Barcelona per haver-la retingut el maig del 2017 durant dos dies. La fiscalia els atribueix un delicte de detenció il·legal i un de lleu de lesions, pels quals reclama una pena de set anys de presó i multa.

Els pares de la noia han reconegut que l’abril del 2017 van viatjar a l’Índia per pactar tant el matrimoni del seu fill com el de la seva filla. Hi van anar els quatre, ha reconegut el progenitor. Allà la noia va conèixer el que havia de ser el seu marit. “Vaig veure’n fotos”, ha explicat un testimoni. A la tornada a Espanya, la jove es va mostrar en contra i es va escapar a viure amb una amiga. L’acusació pública afirma que va acudir a l’Índia enganyada. “Me’n vaig assabentar allà", ha recalcat la víctima.

El 7 de maig del 2017, la família li va pregar que tornés amb ells, que no li farien res i que es faria el que ella volia. La van convèncer i va tornar. Al pis es va trobar amb els seus pares i el seu germà. “Vaig intentar sortir i em van tancar en una habitació”, ha assegurat la jove. La fiscal detalla que els progenitors van trencar la seva voluntat perquè volien aconseguir que acceptés el matrimoni imposat. A casa, la mare la va arribar a bufetejar i el seu pare la va llançar al llit, li va posar momentàniament el coixí a sobre de la cara per impedir-li respirar i la va deixar tancada a l’habitacle, incideix l’acusació.

Petició d’auxili

Notícies relacionades

A les 15.40 hores del 8 de maig, un vehicle delsMossos va passar pel carrer de Barcelona on vivia la noia. Ella va llançar un tallaungles pel balcó i va demanar auxili. Els agents van sentir un cop al cotxe, van sortir i van mirar cap a dalt. Van veure la noia cridant i tres persones agafant-la. Al pujar a la vivenda, la jove els va obrir la porta. “Estava molt nerviosa. Ens va explicar que no la deixaven sortir de casa”, ha recordat un policia. Els pares i el germà, en canvi, van comentar que la noia tenia una malaltia psiquiàtrica i que s’havia intentat suïcidar.

Els tres acusats han admès que havien pactat amb una família de l’Índia que la jove es casés en aquest país, però han negat que la retinguessin durant dos dies a la casa, tal com denuncia la noia. El pare ha arribat a dir que la seva filla estava malalta, tocant-se el cap en aquell moment, insinuant que tenia problemes mentals. L’amiga de la víctima, també índia, ha desmentit aquest extrem i ha afegit: “La nostra cultura és diferent. Quan la gent del meu país ve a Espanya obren a poc a poc la seva ment. Però la seva família va començar a no entendre-la, malgrat que l’estimen molt.” La denunciant sembla que s’ha reconciliat amb la seva família. En la vista ha demanat que se li retiri l’ordre d’allunyament i ha renunciat a la indemnització.

Temes:

Índia Matrimoni