DELICTE CONTRA LA SALUT PÚBLICA

Desmantellades més de 200 plantes de marihuana a Maçanet de la Selva

Els tres detinguts, de nacionalitat romanesa, han passat a disposició judicial per un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues

A la finca, de 38.000 metres quadrats, hi havia exemplars de plantes de més de tres metres d'altura, vuit quilos de cabdells i 1.200 euros en efectiu

undefined45070459 plantes de marihuana decomissades en l operatiu al barri de 180917151730

undefined45070459 plantes de marihuana decomissades en l operatiu al barri de 180917151730 / Ajuntament de Tortosa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dues plantacions de marihuana han sigut desmantellades a l’interior d’una  finca d’uns 38.000 metres quadrats a la localitat de Maçanet de la Selva (Girona) i han sigut detingudes dues dones i un home com a presumptes responsables del cultiu.

Segons informa la Policia Nacional, els detinguts són de nacionalitat romanesa i l’actuació es va dur a terme el 4 de setembre passat en el marc de la cooperació internacional en matèria de seguretat i fruit de l’intercanvi d’informació a través de l’Agregadoria d’Interior de l’Ambaixada d’Espanya a Bucarest i la Direcció Contra el Crim Organitzat de la policia romanesa. 

La finca estava protegida amb una tanca metàl·lica que cobria tot el perímetre, tenia una sola porta d’accés accionada amb dispositiu d’obertura a distància i disposava, a més, de gossos de presa que van haver de ser immobilitzats durant la intervenció.

Arsenal de material 

Els agents van poder confiscar més de 200 plantes de marihuana, de les quals 50 feien uns tres metres d’altura amb múltiples ramificacions, així com 8 quilos d’aquesta substància en cabdells preparats per a la seva distribució. També es van confiscar diverses balances de precisiófertilitzants, diverses eines per a la seva elaboració, anotacions d’operacions de compravenda i 1.200 euros en efectiu.

Al personar-se els policies a la finca van observar com dos dels individus ara detinguts intentaven fugir, però van ser detinguts pels agents. Els tres detinguts com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues, dues dones i un home de nacionalitat romanesa, van passar a disposició jutjat d’instrucció número 4 de Santa Coloma de Farners.

La jutge va decretar la llibertat a l’espera de judici per a les dues dones i l’ingrés a lapresó per a l’home, presumptament el principal capitost del grup.

Notícies relacionades

La substància estupefaent estava destinada al mercat espanyol i europeu, aquest últim en el qual la marihuana assoleix un preu més elevat.

En l’operatiu van intervenir la Brigada Provincial de Policia JudicialGrup Crim Organitzat de Girona en col·laboració amb la Policia Romanesa, la Brigada Provincial d’Estrangeria i Fronteres i la Brigada Provincial de Policia Científica de Girona.