Ha sigut detingut a València

Un mòbil perdut porta a la Guàrdia Civil fins a un pedòfil

Un ciutadà va trobar un telèfon i a l'intentar localitzar-ne l'amo va descobrir multitud d'imatges de menors

41657303 59

41657303 59

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Guàrdia Civil ha detingut a Alfafar (València) un home de 47 anys per un delicte de corrupció de menors després que perdés el seu mòbil, que va ser trobat per un ciutadà que, a l’intentar localitzar l’amo, va trobar multitud d’imatges de contingut pedòfil al telèfon, per la qual cosa va entregar el terminal als agents.

Segons ha informat l’institut armat en un comunicat, la investigació, en el marc de l’operació ‘Miction’, va començar després que l’ara arrestat perdés el telèfon mòbil i un ciutadà que el va trobar a Alfafar, a l’intentar identificar el propietari, descobrís a l’interior “multitud” d’imatges de contingut pedòfil.

Després d’una minuciosa investigació basada en l’estudi del terminal elaborat pel Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil es va poder recuperar “centenars” d’arxius d’imatges de contingut pedòfil, que suposadament havien sigut tractats d’esborrar de la memòria interna del mòbil i que, segons l’institut armat, demostraven que no es tractava de la descàrrega “casual” d’un arxiu.

Notícies relacionades

Per aquest motiu, els agents van detenir dimecres passat l’usuari del telèfon, un home de 47 anys i nacionalitat espanyola com a presumpte autor d’un delicte de corrupció de menors. Els agents, en el marc de l’operació, han realitzat un registre on han intervingut material informàtic i fotogràfic a més de dispositius d’emmagatzematge.

Aquests elements tecnològics estan pendents de ser analitzats pels agents responsables de la investigació amb la finalitat de determinar la possible existència de més vídeos de contingut pedòfil. Les diligències instruïdes han sigut entregades al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Catarroja.

Temes:

Pederàstia