medi ambient

França prohibirà els recipients i coberts de plàstic

La llei, a la qual només li falta el vistiplau del Senat, entrarà en vigor el 2020

zentauroepp35507392 cubiertos de plastico180914194028

zentauroepp35507392 cubiertos de plastico180914194028

1
Es llegeix en minuts
Efe / París

L’Assemblea francesa ha aprovat aquest divendres un projecte de llei per prohibir a partir del 2020 objectes de plàstic no reciclables, com els recipients i coberts, amb l’objectiu de mitigar la pol·lució que genera aquest material. Dins d’aquest mateix projecte de llei sobre el sector agroalimentari també ha sigut aprovat pels diputats el llançament a tall de prova d’un menú vegetarià als menjadors escolars almenys una vegada per setmana i durant dos anys. “França té els mitjans per actuar, hem d’estar en l’avantguarda d’aquest assumpte (...). Fem que en els propers deu anys deixem de ser tan dependents del plàstic”, ha assenyalat el diputat de l’esquerra moderada François-Michel Lambert.

Notícies relacionades

L’Assemblea va donar llum verda per prohibir tots els recipients i coberts de plàstic, entre els quals s’inclouen tapes, plats, envasos de gelats, recipients per a amanides i caixes. A més, tampoc estaran autoritzats les palles i els bastonets per dissoldre el sucre. Segons els redactors de la llei, la meitat del plàstic que s’utilitza “no es pot reciclar” i un total de 13 milions de tones d’aquest material acaba als oceans, que resulten fets malbé i més vulnerables.

A aquest projecte, que encara ha de comptar amb el vistiplau del Senat, s’ha oposat el ministre d’Agricultura de França, Stéphane Travert, que va demanar més temps “per mesurar” l’impacte d’aquesta mesura. Quant als menús vegetarians als menjadors escolars, tant públics com privats, a més de verdures, als alumnes francesos se’ls oferirà proteïnes d’origen animal, com ous i llet, i cereals i llegums.