Sánchez nega que hagi plagiat la tesi i altres notícies que has de saber avui, en un minut

zentauroepp45002172 madrid 12 09 2018  pol tica   pedro sanchez  presidente del 180912095424

zentauroepp45002172 madrid 12 09 2018 pol tica pedro sanchez presidente del 180912095424 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Pedro Sánchez ha sortit al pas de les informacions que l’acusen d’haver plagiat la tesi doctoral. "És rotundament fals", ha afirmat el president, que ha anunciat que emprendrà accions legals contra els que l’acusin de plagi. I és que la dimissió de Carmen Montón ha desencadenat la guerra dels màsters. Després de la renúncia de la ministra de Sanitat per haver plagiat el treball de final de màster i per haver mentit sobre la realització del curs, el setge s’estreny sobre el líder del PP, Pablo Casado, i el màster que va cursar ara fa deu anys a la Universitat Rei Joan Carles.


2) Willy Toledo, detingut a MadridWilly Toledo. L’actor madrileny ha sigut arrestat per ser portat avui a declarar davant del jutge, a les 10 del matí, per una denúncia per una presumpta vexació dels sentiments religiosos. L’Associació Espanyola d’Advocats Cristians va denunciar davant la Fiscalia uns comentaris difosos per Willy Toledo a través de Facebook el juliol del 2017, que, segons el parer d’aquesta organització, vexaven els sentiments religiosos.

20180912 epress willytoledodetencion / periodico


3) Les raons del gran èxit de 'La monja'. L’acabada d’estrenar pel·lícula de terror de Corin Hardy, vinculada a l’univers de ‘L’expedient Warren’, s’ha convertit en un autèntic fenomen. En el seu primer cap de setmana en cartellera, s’ha col·locat en el número u a Espanya, i ha obtingut un 40% de la taquilla gràcies als 3 milions d’euros en recaptació i als 420.000 espectadors que han anat al cine a veure-la. I una cosa semblant ha passat als Estats Units.

estrenos-la-monja / periodico


Notícies relacionades

4) ‘Botó nuclear’ contra Orbán. El ple del Parlament Europeu ha aprovat per majoria l’article 7 del tractat contra el Govern de Budapest, que permet castigar violacions de l’Estat de dret i els valors europeus, fent que el país reprès perdi el dret a vot al Parlament Europeu. Mai fins aral’Eurocambra  havia fet un pas així en la seva història, que ha justificat en la llarga violació de drets i valors que hi ha a Hongria: des de la llibertat de premsa, fins a la de religió, acadèmica, associació o els drets de les minories i els refugiats, entre d’altres. 


5) L’hospital Vall d’Hebron estrena la uci més gran d’Espanya i la primera amb tecnologia intel·ligent. Atendrà cada any uns 2.200 pacients.