un sacrifici inevitable

L'emotiva petició veterinària a amos de mascotes que moriran

Especialistes sol·liciten als propietaris que no abandonin la sala quan l'animal rep la injecció letal

perro

perro

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

És un moment molt dur, molt dolorós, però cal afrontar-lo amb enteresa pel bé d’un ésser tan estimat. És la petició, gairebé l’exigència, que professionals veterinaris fan als propietaris de mascotes, que si us plau no marxin de la sala quan l’especialista aplica una injecció letal al seu gos, gat... perquè pugui morir sense dolor. La companyia de l’amo és importantíssima per als animals en una situació tan trista com aquesta.

El missatge va començar a córrer per les xarxes socials aquest estiu, però encara continua acumulant 'likes'. El firma "un veterinari de cor descompost", i el va difondre l’Hospital Veterinari Hillcrest de Sud-àfrica. Entre altres frases, llança aquesta petició als amos de mascotes: "Has sigut el centre del seu món durant tota la seva vida [...] L’únic que saben és que ets la seva família. És un dia, una decisió horrible sempre, no hi ha argument en contra d’això i és devastador per a nosaltres els humans perdre’ls. Però si us plau, no els deixis. No els facis passar de la vida a la mort en una habitació plena d’estranys en un lloc que no els agrada".

"La majoria de vostès no saben que els busquen quan els deixen enrere. Busquen en cada rostre de l’habitació la seva persona estimada", prossegueix. "No entenen per què els vas deixar quan estan malalts, espantats, vells o morint de càncer i necessiten la teva comoditat. No siguis covard perquè penses que és massa difícil per a tu".

En realitat, aquesta qüestió ja s’havia posat sobre la taula a les xarxes socials fins i tot abans d’aquest missatge. Ho va fer una usuària de Twitter, Jessi Dietrich, el mes de juliol.  "Vaig preguntar al meu veterinari quina era la part més dura de la seva feina i em va contestar que quan ha de sacrificar un animal i el 90% dels propietaris no es volen quedar a l’habitació. En aquells moments, l’animal busca frenèticament el seu amo", diu resumidament el missatge.

Traducció del missatge del "veterinari de cor descompost"

"Quan ets amo d’una mascota és inevitable, la majoria de les vegades, que la teva mascota mori abans que tu. Llavors, quan has de portar la teva mascota a l’oficina del veterinari per a un final humà sense dolor, vull que tots sàpiguen una cosa. Has sigut el centre del seu món durant tota la seva vida. Poden ser part dels teus, però l’únic que saben és que ets la seva família. És un esdeveniment de dia de decisió horrible sempre, no hi ha argument en contra d’això i és devastador per a nosaltres els humans perdre’ls.

Notícies relacionades

Però si us plau, no els deixis. No els facis passar de la vida a la mort en una habitació plena d’estranys en un lloc que no els agrada.

El que la gent necessita saber que la majoria de vostès no saben és que el busquen quan els deixa enrere. Busquen en cada rostre de l’habitació la seva persona estimada. No entenen per què els deixes quan estan malalts, espantats, vells o morint de càncer i necessiten la teva comoditat. No siguis covard perquè penses que és massa difícil per a tu, imagina’t el que senten quan els deixes en el seu moment més vulnerable i persones com jo han de fer tot el possible cada vegada per consolar-los, intentar que estiguin menys espantats i mira d’explicar per què no et vas poder quedar".

Temes:

Gossos