Contra el tràfic

Organitzacions de dones recorren el sindicat de prostitutes

L'associació ha assegurat que no tindrà cap complicitat amb la indústria de la prostitució ni amb els seus proxenetes

jcarbo35075917 prostitucion170128173035

jcarbo35075917 prostitucion170128173035 / JOAN REVILLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Plataforma Estatal d’Organitzacions de Dones per l’Abolició de la Prostitució ha recorregut davant de la Justícia, a través de dues de les seves organitzacions, la resolució de la Direcció General de Treball admetent la inscripció del Sindicat de prostitutes ‘Otras’.

En concret, la Comissió per a la Investigació de Maltractament a Dones i la Plataforma 8 de març de Sevilla, han interposat la demanda aquest dimecres 12 de setembre davant de la Sala Social de l’Audiència Nacional, contra la constitució d’aquest sindicat.

"El moviment feminista és abolicionista, perquè entén que la prostitució i totes les formesd’explotació sexual de les dones i nenes, són expressions de dominació i violència patriarcal, incompatibles amb la igualtat real entre dones i homes, que no poden ser legalitzables, ni amparables sota cap paraigua de normalització dels esmentats comportaments," assenyala la plataforma.

Notícies relacionades

Amb aquesta actuació pretenen "impedir que qualsevol negligència institucional o inacció governamental, consolidi la legalització d’organitzacions de proxenetes". Aquestes organitzacions, segons precisen, s’intenten "equiparar a organitzacions que defensen els drets dels treballadors", però "en realitat són el segon negoci il·lícit a nivell mundial".

Amb la interposició d’aquest recurs, la plataforma espera que el Tribunal competent resolgui "a favor de totes les dones" i "llanci el missatge a la societat que les dones no poden ni volen ser venudes ni comprades i que no hi hauràcap complicitat amb la Indústria de la Prostitució, ni amb els seus col·laboradors, els proxenetes i prostituidores".