INDAGACIONS DE LA GUÀRDIA CIVIL

Investigada una parella que feia piruetes amb moto i les penjava a internet

La parella ha executat aquestes accions temeràries a carreteres de Cadis i Badajoz

20180910 406317 videoguardiacivilr 1 1 / periodico

2
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil investiga a una parella de Badajoz acusada de circular en una motocicleta de forma "negligent i temerària" per carreteres de Badajoz i de Cadis, en unes conductes que "van gravar en vídeos i posteriorment van penjar en plataformes digitals d’accés públic".

La investigació va començar arran de la denúncia d’un ciutadà, que va aportar imatges en què s’observen les "conductes perilloses per part del conductor i ocupant d’un vehicle", i després de les quals els Grups d’Investigació i Anàlisi (GIAT) del Sector de Trànsit de la Guàrdia Civil d’Extremadura i del Subsector de Trànsit de la Guàrdia Civil de Cadis, en coordinació amb el Fiscal Delegat de Seguretat Viària de Badajoz, van iniciar un "minuciós estudi de les imatges gravades".

Així, amb l’anàlisi de les imatges aportades pel ciutadà i les gestions desenvolupades, la Guàrdia Civil va verificar que el lloc en què s’havien gravat eren avingudes del Port de Santa María (Cadis), on es recull el moment en què dos joves circulen en una motocicleta, i "en un moment de l’enregistrament, la passatgera es posa dempeus a sobre del seient de la motocicleta i amb l’únic recolzament d’una de les seves mans sobre el casc del conductor, circula diversos metres".

Perill per a la integritat física

A més, i mentre altres vehicles circulen al voltant d’aquesta motocicleta, el conductor d’aquesta "no va fer res per impedir-ho, ni per disminuir o aturar la marxa", amb la qual cosa va posar "en perill tant la seva integritat física, com la de la passatgera i la de la resta d’usuaris que circulen per la via en aquells moments", segons informa la Guàrdia Civil en una nota de premsa.

En el desenvolupament de la investigació, el Grup d’Investigació i Anàlisi del Sector de Trànsit de la Guàrdia Civil d’Extremadura va aconseguir esbrinar la identitat dels presumptes autors d’aquestes accions delictives, que són dos joves veïns de Badajoz, usuaris de xarxes socials i assidus a penjar imatges amb accés públic.

Una vegada aconseguida la identitat i exploració de plataformes digitals d’accés públic i xarxes socials, la Guàrdia Civil va aconseguir obtenir imatges d’altres fets de característiques similars, ocorreguts al polígon industrial de la ciutat de Badajoz i en què intervenen les mateixes persones i vehicles.

Sense permís

En els vídeos penjats a les xarxes que també observen a la passatgera identificada a Cadis, conduint una motocicleta a Badajoz, "si bé aquesta no té permís de conducció que l’habiliti", assenyala.

Notícies relacionades

En les mateixes imatges també es detecta que porten instal·lat un sistema que "permet l’ocultació de la placa de matrícula i així dificultar la identificació per part dels agents encarregats de la vigilància del trànsit", explica la Guàrdia Civil.

En vista de les suposades accions penals, la Guàrdia Civil va localitzar i va instruir diligències com a investigats als dos veïns de Badajoz per suposats delictes contra la seguretat viària, com conducció temerària i creació de greu risc per a la circulació. També es van aixecar actes administratives greus.