POLÈMICA AL REGNE UNIT

Una parella va tenir un net agafant sense permís semen del seu fill mort

El petit, que ara ja té 3 anys, va ser gestat mitjançant subrogació als Estats Units

undefined41510633 35403202   pregnant woman belly  pregnancy concept embarazo 180910115843

undefined41510633 35403202 pregnant woman belly pregnancy concept embarazo 180910115843

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La història d’unaparella benestant britànicaque“va dissenyar” el seu net i hereu ambl’esperma del seu fill morti sense el seu consentiment, ha creat una gran polèmica alRegne Unit, segons publiquen diversos mitjans nacionals. 

Segons relaten els mitjans, la parella, que es manté en l’anonimat, va decidir extreure l’esperma del seu fill després que morís en un accident de trànsit, malgrat no tenir el seu consentiment exprés. L’esperma, que va ser congelat tot seguit, es va enviarals Estats Unitsi va servir a la parella per concebre, mitjançant gestació subrogada, el seu net. 

El net, que avui té ja tres anys i viu amb els avis al Regne Unit, va ser concebut en una clínica nord-americana especialitzada en fertilitat i selecció de gènere, una cosa que no és legal al Regne Unit. Segons publiquen els mitjans britànics, el doctor que va realitzar les intervencions,David Smotrich, no era conscient que la parella no comptava amb el consentiment del seu fill mort per a fer aquesta gestació. 

“El seu fill ho hauria volgut”

Smotrich ha admès als mitjans britànics que la proposta de la parella, que ha descrit com a extremadament adinerada, era bastant “inusual”, però que “va ser un honor” per a ell “poder-los ajudar en una situació tan tràgica” ja que asseguraven que el seu fill, que tenia 26 anys quan va morir, “ho hauria volgut”. El doctor ha assegurat que la parella va ser molt estricta quant al tipus d’òvul que s’havia d’utilitzar en funció dels gustos del seu fill i la dona que creuen que hagués sigut la seva parella, d’haver-la tingut. Volien un cert nivell d’estudis, una aparença física determinada i un nivell intel·lectual determinats. 

Notícies relacionades

En aquest cas, tant el ventre subrogat com la donant de l’òvul són nord-americanes, i per donar a llum el net i hereu es van crear quatre embrions, entre els quals la parella en va escollir un i dels quals els tres restants continuen emmagatzemats. Tot el procés podria haver costat entre 60.000 i 100.000 lliures (de 67.000 a 111.000 euros) a la parella, que va tornar al Regne Unit amb els papers en regla com els seus pares. 

Al Regne Unit, no és legal extreure semen sense el consentiment exprés del mort, i per això, es considera que l’uròleg que ho va fer i el va congelar podria haver comès un delicte pel qual podria ser jutjat al país. 

Temes:

Regne Unit