Enfrontaments violents

Bandes llatines s'enfronten a la carpa jove d'Arganda, que s'ha hagut de tancar

Les autoritats locals van informar que, malgrat que l'incident va ser aparatós, no hi ha ferits

coche-guardia-civil-1523814280779

coche-guardia-civil-1523814280779 / Lavandeira jr

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un enfrontament entre el que les autoritats han denominat bandes llatines al recinte firal d’Arganda del Rey, va obligar la policia local a tancar anticipadament la carpa jove instal·lat per motiu de les festes patronals.

Malgrat que alguns enfrontaments van ser “aparatosos”, les baralles no van deixar ferits "de cap consideració", tret de dos agents dels cossos de seguretat que van acabar amb contusions de caràcter lleu, segons l’informe oficial de la policia i les autoritats locals.

El tancament es va avançar cinquanta minuts, després que a les quatre de la matinada comencessin a créixer els conflictes entre els assistents, amb baralles amb "un elevat nombre de participants", han afegit.

Això va obligar a desplegar a la zona als efectius de seguretat privada, amb membres de la Policia Local i la Guàrdia Civil, que van procedir al tancament de l’espai. A més, en un dels vagons del metro de l’estació d’Arganda es va buidar un extintor, fet que va obligar al seu ràpid desallotjament.

Bandes llatines involucrades

L’ajuntament ha assenyalat que els joves implicats en els conflictes portaven elements amb simbologia que els van identificar com a membres de bandes conegudes a la Comunitat de Madrid, entre "les quals són freqüents els enfrontaments". Els agents investiguen si el xoc entre dues bandes llatines rivals va encendre la metxa que va fer saltar pels aires la diversió al municipi. Un guàrdia civil i un policia local van resultar ferits de caràcter lleu.

Notícies relacionades

La presència massiva de joves arribats des de Vallecas i altres barris de Madrid va motivar la gran majoria de baralles, que van obligar a desplegar-se a la carpa els efectius de seguretat de les festes, que van procedir al tancament de l’espai "per evitar que la situació pogués desbordar-se".

Després de la clausura de la carpa els joves "es van anar dispersant sense més problemes" i "sense que es reproduïssin els incidents", segons han sostingut des del consistori. També han posat èmfasi en el fet que aquesta era l’última nit que obria la carpa jove en aquestes festes, sense que en els dies anteriors es produís cap conflicte, segons van informar les autoritats d’Arganda del Rey.