Calamarsa i pluges torrencials al Maresme i al Vallès Oriental

Persones atrapades, baixos inundats i despreniments per l'intens xàfec

aiguats-granollers / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Les comarques del Maresme i del Vallès Oriental han sigut escenari aquest divendres a la tarda de pluges torrencials, que en alguns casos han estat acompanyades de calamarsa. Segons el Meteocat, les pluges es desplacen lentament cap al sud. 

Els Bombers de la Generalitat van rebre un total de 101 avisos per les fortes pluges, on s’han produït inundacions de baixos, caigudes d’arbres i rescats a conductors atrapats als seus vehicles.

Segons han explicat els Bombers a Efe, en el Vallés Oriental es van rebre 78 avisos, dels quals en van atendre 23, el més greu produït a Granollers per una teulada metàl·lica que va ser arrencada per la tempesta i va impactar contra un bar situat a l’altre costat del carrer.

A més, els Bombers van haver de rescatar un conductor a la mateixa ciutat que s’havia quedat atrapat dins del vehicle per l’acumulació d’aigua de pluja en una carretera que passava sota del pont del ferrocarril.

Al Maresme, els Bombers van rebre 23 avisos, el més greu a la N-2, a l’altura del municipi de Caldetes, on quatre persones havien quedat atrapades a dos vehicles, i també a Mataró, on el xàfec va provocar despreniments d’estuc a la façana d’un edifici.

Protecció Civil ha rebut 150 trucades per les afectacions derivades de la tempesta, que també ha provocat talls i retards en la R11, la R3 i la R11 de Rodalies.

A Granollers s’han acumulat més de 80 litres per metre quadrat, en Sant Vicenç de Montalt 68, a Cardedeu 66, i a la Roca del Vallès 53.

Així mateix, les fortes pluges han ocasionat diverses retencions a les carreteres catalanes, especialment a l’AP-7, on hi ha hi va haver fins a dotze quilòmetres de retenció entre Montmeló i Cardedeu, segons va informar el Servei Català de Trànsit 

Notícies relacionades

Des del 4 de setembre passat, la Generalitat ha activat la prealerta del pla Inuncat. 

Nombrosos habitants han compartit a les xarxes socials vídeos de les intenses pluges que han inundat nombrosos carrers.

Temes:

Pluges Temporals