27 set 2020

Anar al contingut

Rànquing nou

La Universitat de Barcelona, la millor d'Iberoamèrica

La Pompeu Fabra i l'Autònoma ocupen el sisè i desè lloc de la regió

La Universitat de Barcelona, la millor d'Iberoamèrica

La Universitat de Barcelona (UB) s’ha quedat a les portes de situar-se entre les 150 millors universitats del món, ja que ocupa el lloc 152è en un nou rànquing publicat sobre això. No obstant, sí que pot presumir de ser la millor universitat de la regió iberoamericana, d’acord amb un informe tècnic elaborat per l’exrector de la Universitat de Vigo, Domingo Docampo, i publicat a 'AtlanTTic Research Center for Information and Communication Tecnhologies'.

El passat 15 d’agost es va fer pública l’última edició de l’ARWU, una classificació d’universitats a nivell mundial coneguda al sector com a rànquing de Shangai. La Universitat de Barcelona va tornar a classificar-s’hi entre les 200 millors universitats del món amb aquest 152è lloc. I ara, partint d’aquest estudi, Docampo també ha elaborat una llista de les 400 universitats iberoamericanes que apareixen a l’ARWU 2018 i ha conclòs que, entre les 25 millors universitats d’Iberoamèrica hi ha 10 universitats espanyoles, sis de brasileres, cinc de portugueses, dues de xilenes, una d’argentina i una de mexicana.

Entre les 10 primeres universitats de la regió iberoamericana hi ha sis universitats espanyoles: la UB (primera); la Pompeu Fabra (sisena); la de Granada (setena); la Complutense de Madrid (vuitena), l’Autònoma de Madrid (novena) i l’Autònoma de Barcelona (desena).

Temes: UB