AL PENEDÈS

Tres detinguts per haver espoliat jaciments arqueològics amb màquines detectores de metalls

Els arrestats, dos homes de 61 i 31 anys i una dona de 45, es van emportar monedes i un altre material

yacimiento

yacimiento

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han detingutdos homes i una dona per presumptament espoliar de manera sistemàtica jaciments arqueològics de les comarques del Baix Penedès (Tarragona) il’Alt Penedès  (Barcelona), com el jaciment de Sant Jaume dels Domenys.

En un comunicat, els Mossos han explicat que els detinguts utilitzaven detectors de metalls per buscar objectes d’alt valor i removien la terra dels jaciments, i se’ls ha intervingut en l’operació material arqueològic i monedes antigues que s’entregaran a la Conselleria de Cultura judicial en dipòsit.

Els detinguts són dos homes de 61 i 31 anys, veïns de Sant Jaume dels Domenys i Banyeres del Penedès (Tarragona), i una dona de 45 veïna del primer municipi, i han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Amplis coneixements de la matèria

La denúncia inicial contra el principal investigat la va presentar la Fiscalia d’Urbanisme, Medi Ambient i Patrimoni Històric de Tarragona el novembre del 2017 per haver actuat en el jaciment arqueològic de Sant Jaume dels Domenys.

Notícies relacionades

La investigació l’ha realitzat la Unitat Central de Patrimoni Històric dels Mossos, que va acreditar que el principal investigat, junt amb altres persones, es dedicaven a l’espoli d’aquestes àrees protegides, i que tenia amplis coneixements sobre la matèria, a més de ser reincident des del 2008.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions, a l’espera de la catalogació de tot el material per determinar el seu valor arqueològic i l’anàlisi de diversos equips electrònics.