SALUT PÚBLICA

Aprovada la universalització de la sanitat malgrat els vots en contra del PP i l'abstenció de Cs

Els immigrants irregulars podran rebre assistència sanitària sense haver de justificar la seva residència

El Govern espanyol també aconsegueix tirar endavant decrets sobre oferta d'ocupació a asilats i protecció de dades

zentauroepp44920559 graf7105  madrid  06 09 2018   la ministra de sanidad  carme180906150757

zentauroepp44920559 graf7105 madrid 06 09 2018 la ministra de sanidad carme180906150757 / Zipi

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dijous recuperar la universalització de la sanitat, de manera que els immigrants irregulars no hagin de justificar la seva residència i puguin ser atesos en les mateixes condicions que els espanyols.

Tots els grups parlamentaris han recolzat el decret presentat pel Govern espanyol, menys el PP, que hi ha votat en contra, i Ciutadans, que s’ha abstingut. 

Recuperar drets

La ministra de Sanitat, Carmen Montón, ha defensat a la tribuna la urgència per anul·lar els canvis introduïts per l’Executiu del PP en els anys més durs de les retallades. "Per a l’anterior Govern central era urgent retallar drets, per al Govern actual és urgent recuperar-los", ha afirmat. 

Notícies relacionades

María Teresa Angulo, portaveu del PP en aquest tema, ha defensat el vot en contra amb l’argument que els ciutadans van dir “no” a les urnes a les propostes socialistes en matèria de sanitat i que va ser el Govern del PP el que "va acabar" amb les "injustícies" que va provocar a "milions d’espanyols" l’Executiu de José Luis Rodríguez Zapatero. "Va ser el PP el que va garantir la viabilitat del sistema i el seu caràcter universal, gratuït i públic amb una reforma que era necessària i urgent perquè s’havia de fer universal un sistema sanitari que amb el PSOE no ho era, perquè excloïa centenars de milers d’espanyols, inclosos els aturats", ha dit la diputada.

El Govern espanyol també ha aconseguit tirar endavant avui al Congrés dos decrets més. Un sobre una oferta d’ocupació extraordinària, a través de la convocatòria de 323 places, per reforçar l’atenció de mitjans als centresd’asilats i refugiats, que ha comptat amb el suport de tots els grups i només dues abstencions, i un altre sobre la convalidació del nou reglament europeu en protecció de dades. Tots els grups han votat a favor del text, menys els dos diputats d’EH Bildu, que s’han abstingut.