VIATJAVEN DE DUBAI

Un avió d'Emirates, posat en quarantena a Nova York

De les 500 persones que anaven a bord, una desena s'han sentit malalts

undefined44896507 an emirates airbus a380 800 aircraft takes off from manchest180905162737 / PHIL NOBLE

undefined44896507 an emirates airbus a380 800 aircraft takes off from manchest180905162737
zentauroepp44910685 passengers leave the plane being assisted by the air cabin c180905173211

/

2
Es llegeix en minuts

Un avió de la companyia Emirates procedent de Dubai ha sigut posat en quarantena amb diversos centenars de persones a bord a l’aeroport JFK de Nova York, després que almenys una desena de passatgers se sentissin malalts, segons va informar la companyia. El vol, un Airbus de la companyia Emirates Airlines, ha aterrat a Nova York al voltant de les 9.10 hora local (13.10 GMT) amb unes 500 persones a bord.

Agents de policia i experts dels Centres de Prevenció i Control de Malalties (CDC) han esperat l’avió ja informats dels símptomes que estaven patint nombrosos passatgers. Els serveis d’emergències també hi han sigut presents amb un important desplegament d’ambulàncies per atendre els malalts.

“Emirates pot confirmar que uns 10 passatgers del vol EK203 de Dubai a Nova York van emmalaltir. A l’arribar, com a mesura de precaució, van ser atesos per les autoritats sanitàries locals. Tots els altres desembarcaran ben aviat. La seguretat i la cura dels nostres clients és la nostra primera prioritat”, va explicar la companyia a través del seu compte de Twitter.

“El CDC està al corrent d’un vol d’Emirates des de l’Aràbia Saudita que ha arribat a JFK aquest matí amb alguns passatgers que estan reportant una malaltia no especificada”, va dir un funcionari del CDC citat al Wall Street Journal.

Segon avió del dia

Un altre avió ha sigut posat en quarantena aquest matí a França durantre una mica més d’una hora ateses les sospites que un dels ocupants, un nen, tingués còlera. Els 147 passatgers i tripulants d’un vol de l’aerolínia francesa ASL Airlines procedent de la ciutat algeriana d’Orà han sigut retinguts a l’aeroport de Perpinyà, al sud-est de França.

Notícies relacionades

El menor va ser traslladat a un hospital pròxim per ser sotmès a anàlisis complementàries, mentre que la resta del passatge va poder sortir de l’aïllament, van informar Efe fonts aeroportuàries. Després d’analitzar la situació, els bombers van permetre desembarcar els passatgers, després de procedir a desinfectar-los les mans i prendre’ls la identitat, i van portar el menor a l’hospital.

Una epidèmia de còlera es va declarar a Algèria a començaments d’agost, amb 74 casos detectats i dos morts fins ara. França va introduir mesures de vigilància als aeroports, mentre el Ministeri d’Exteriors va demanar prudència als viatgers que vagin a aquest país.

Temes:

Nova York Dubai