NUTRICIÓ SANA

Aliments per netejar l'organisme després de l'estiu

Després dels menús molt calòrics i el menjar ràpid, és hora de desintoxicar el cos

zentauroepp17134769 barcelona 29 09 2011 puesto de laura jos  y david  el n mero180903130748

zentauroepp17134769 barcelona 29 09 2011 puesto de laura jos y david el n mero180903130748

2
Es llegeix en minuts
Carmen Hierro

Després dels excessos, els menús molt calòrics i el menjar ràpid, és hora de desintoxicar el cos amb aliments típics del mes de setembre.

En els mesos d’estiu i durant les vacances tots tenim una alimentació més desordenada. Canviem els horaris, sopem normalment molt més tard, ingerim aliments més calòrics i fins i tot utilitzem més l’anomenat menjar ràpid.

Per netejar i desintoxicar el cos després de l’estiu és aconsellable començar una dieta que ens hi ajudi. Per a això és imprescindible afegir al nostre menú diari aliments que continguin gran quantitat de vitamina C, que siguin diürètics, antibacterians i que ens ajudin a lluitar contra la retenció de líquids.

Per aconseguir que els aliments que ingerim aportin tots els seus beneficis, es recomana que als nostres menús utilitzem productes de temporada.

Propietats diürètiques

Alguns dels aliments típics del mes de setembre i que més propietats diürètiques presenten són, per exemple el raïm i l’api. És important introduir aquests productes als nostres menús diaris, ja que a través d’ells aconseguim suprimir les toxines del cos i alhora depurem el nostre organisme.

D’aquesta manera, al combatre i eliminar l’acumulació de líquids al cos, el que evitarem és que es produeixin problemes i complicacions relacionades amb la pressió arterial o el mal funcionament dels ronyons i el cor.

Un altre dels aliments que compleixen a la perfecció aquest objectiu i que, a més, és de temporada en aquestes dates són les carxofes. Una de les propietats o beneficis principals d’aquest aliment és l’acció depurativa i, per tant, l’eliminació de substàncies tòxiques del nostre organisme.

La carxofa és un aliment perfecte per a totes aquelles persones que pateixen algun tipus de malaltia relacionada amb el fetge o que, d’altra banda, desitgen baixar de pes.

Aportació de vitamina C

Una de les vitamines que més ens ajuden a desintoxicar i a cuidar el nostre organisme és la vitamina C. ¿Quins aliments l’aporten al nostre cos? Són molts els productes que en porten, entre els quals, per destacar-ne algun que es relacioni amb el mes de setembre, hi ha el bròcoli.

Aquest aliment és perfecte per ajudar a cuidar el nostre sistema immunitari, ja que aporta aproximadament uns 11 mil·ligrams de vitamina C per cada 100 grams de producte.

Lluita contra els bacteris

Una altra de les necessitats que tindrem després dels mesos d’estiu és preparar el nostre cos per al fred i els possibles bacteris que puguin aparèixer.

Notícies relacionades

Un dels aliments que millor compleixen aquesta funció són les cebes, ja que tenen acció expectorant, bactericida i fungicida.

De la mateixa manera, les cebes tenen una gran propietat diürètica, és un potent cardioprotector (ajuden a protegir el cor i, per tant, milloren la qualitat de vida) i aporten a l’organisme una gran quantitat d’olis essencials, vitamines del grup B (necessàries per al correcte funcionament tant del sistema nerviós com de l’immunitari) i minerals com ara el potassi, magnesi, fòsfor, calci, sodi i sofre.

¿Ja has acabat les vacances? Torna a la rutina amb una dieta que cuidi el teu organisme.

<strong><span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;">Amanida fresca de bròcoli</span></strong>