BATALLA CAMPAL

L'alcalde de la Llagosta llança un SOS a la Generalitat

Òscar Sierra insta Interior i Afers Socials a actuar després dels disturbis de dissabte

Els veïns "estan molt enfadats", assegura l'alcalde

3-detinguts-i-2-ferits-en-els-aldarulls-daahir-a-la-llagosta-un-miler-de-vens-van-aconseguir-fer-fora-una-famlia-molt-conflictiva-que-ocupava-dos-p / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcalde de la Llagosta, Òscar Sierra, ha demanat a la Generalitat una resposta urgent per resoldre com més aviat millor" als problemes de conviviència que afecten la població. L’alcalde es reunirà aquest dilluns al migdia amb el director general delsMossos d’Esquadra, Andreu Joan Martínez i Hernández, per abordar la situació. En declaracions a l’ACN Sierra ha lamentat els episodis de tensió que van tenir lloc el cap de setmana passat al municipi i ha condemnat "qualsevol tipus de violència".

Amb tot, ha advertit que els veïns "estan molt enfadats" perquè fa temps que hi ha una família que ha"violentat la convivència" i que acumula diverses denúncies per "agressions i robatoris". L’alcalde ha lamentat que les autoritats pertinents estiguin "tardant tant" a intervenir per resoldre el problema i ha recordat que fa tres setmanes que va fer arribar una carta al conseller d’Interior, Miquel Buch, en aquesta direcció.

Així mateix ha explicat que aquest dilluns té previst parlar amb el conseller d’Afers Socials, Chakir el Homrani, perquè informi la DGAIA sobre el tema, ja que hi ha alguns membres d’aquesta família que són menors.

Sierra s’ha mostrat preocupat amb la situació que es viu al municipi i ha recordat que es tracta d’una localitat amb 13.000 habitants i un cos de policia local petit.

Sierra ha explicat que els problemes de convivència van començar fa temps, quan dues famílies conflictives van arribar a la població i van ocupar una vivenda. "Es barallaven molt entre elles i al final va marxar una de les dues", comenta l’alcalde, que explica que la que es va quedar "ha seguit deteriorant la convivència al municipi amb robatoris i agressions".

Intentaven ocupar un altre immoble

Segons l’alcalde, la situació s’ha agreujat aquest estiu perquè "la gent ha explotat al veure que aquesta família intentava ocupar altres immobles de Lla Llagosta", ha comentat. Sierra afirma que des de fa mesos s’ha incrementat la seguretat a la zona amb una patrulla dels Mossos d’Esquadra que està al municipi "de manera permanent" i indica que es manté una relació constant amb els responsables d’aquest cos de la Comissaria de Mollet i amb la Policia Local.

Amb tot, considera que fa falta una intervenció més gran per resoldre el conflicte. Per tot això fa tres setmanes va fer arribar una carta al conseller Buch informant-lo del conflicte. "Em va trucar ahir després de veure els incidents", comenta Sierra, que considera que el problema "fa massa que dura" i que "les institucions o persones responsables estan tardant molt a donar resposta".

Notícies relacionades

Després dels disturbis de dissabte, la policia va desallotjar la família del pis ocupat per motius de seguretat. Fonts dels Mossos d’Esquadra han indicat a ACN que es molt probable que aquestes persones "per iniciativa pròpia" s’hagin tornat a instal·lar en un altre immoble a la mateixa població. Alhora han explicat que s’està fent un seguiment del tema, però que ara per ara no s’ha dut a terme cap mesura de seguretat addicional.

Paral·lelament, el Jutjat d’Instrucció 1 de Mollet del Vallès ha deixat en llibertat amb càrrecs els tres detinguts pels aldarulls a la Llagosta i la causa està oberta per un delicte de lesions, danys a vehicle policial i desordres públics. Segons ha informat aquest dilluns el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el jutge, en funcions de guàrdia, va rebre aquest diumenge els detinguts: dos van declarar i un es va acollir al seu dret de no declarar.

Temes:

Okupes