¿Per què un poble de Múrcia és on primer comença l'escola a Espanya?

Els nens de Cehegín tornaran a les classes dimarts 4 de setembre

a

a

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Madrid

El curs escolar 2018-2019  comença aquest dimarts 4 de setembre al municipi murcià de Cehegín, de 15.000 habitants. La tornada a l’escola en aquesta localitat és la més primerenca de tot Espanya avançant-se més d’una setmana a la tornada a les aules en altres comunitats autònomes, que posterguen l’inici de les classes d’Infantil i Primària fins al dia 12, com les Balears, Catalunya, Extremadura o Galícia.

La Regió de Múrcia és la comunitat que més ha avançat l’inici del curs escolar, i ho fa amb una particularitat: les classes poden començar entre el 4 al 10 de setembre, sent cada municipi el que decideix quin dia torna a sonar el timbre en les seves escoles.

D’aquesta manera, els consells escolars dels centres educatius de cada municipi murcià tenen autonomia per ajustar, respectant el mínim de dies lectius establerts, quan comença i acaba el curs en funció dels dies festius de cada localitat.

Aquest és el motiu pel qual Cehegín serà el primer municipi espanyol on comenci el curs: avancen la tornada a l’escola perquè les seves festes patronals se celebren la segona setmana de setembre, com explica a Europa Press la seva regidora d’Educació, Maravillas Fernández: “La tornada a l’escola sempre ha coincidit amb l’inici de les festes patronals, per la qual cosa aquí, de manera tradicional, tot i que hagin començat les classes, ningú anava a l’escola fins al dia 15”.

Sis escoles

Notícies relacionades

En vista d’aquesta situació, el municipi murcià, on hi ha sis escoles, ha decidit aquest any avançar al màxim l’inici del curs per guanyar dies no lectius i col·locar-los la setmana de les festes patronals. Així, els 1.300 nens i nenes escolaritzats de Cehegín compensaran la primerenca tornada a l’escola amb una setmana de vacances tot just començar el curs.

Després de Cehegín, el dimecres 5 de setembre començarà el curs en uns altres tres municipis murcians que també s’avancen a la resta d’Espanya: Albudeite, Alcantarilla i Campos del Río. La majoria de localitats de Múrcia han escollit divendres 10 per començar les classes.