ALS ESTATS UNITS

Un nen de 9 anys se suïcida després de patir assetjament per haver dit a l'escola que era gai

La mare de Jamel Myles afirma que el petit va viure un infern a l'escola després d'explicar que era homosexual

jamel

jamel

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La notícia ha causat un terratrèmol en els mitjans de comunicació i xarxes socials dels Estats Units, i més en plena efervescència del #MeQueer, una iniciativa global que està servint per denunciar casos d’homofòbia. Jamel Myles, un nen de 9 anys resident a Denver, es va suïcidar aquest dilluns a casa seva després de viure un infern a l’escola per haver dit que era gai. Així ho ha confirmat la seva mare a la premsa: el 'bullying', l’assetjament dels companys de classe, va provocar que Jamel es tragués la vida.

Jamel va començar la setmana passada quart curs de primària a l’escola Joe Shoemaker i, després de declarar-se homosexual, en pocs dies li van amargar l’existència de tal manera que el petit va decidir matar-se. "La meva filla gran em va explicar que els nens li deien que se suïcidés", ha explicat la mare del nen, Leia Pierce, segons ha relatat un periodista de 'The New York Times' a Twitter. Comprensiblement compungida, la mare ha lamentat que el petit no acudís a ella (només va recórrer a la seva germana gran) per explicar-li el suplici que estava passant i ha comentat que aquest estiu ja va comunicar a la família la seva condició sexual.

Pierce, que ha optat per fer públic el que ha passat per intentar conscienciar la població de les terribles conseqüències que porta el 'bullying', ha admès que el seu fill li va confessar que estava espantat, i que ella va mirar de calmar-lo: "Jo et continuo estimant". Més animat, el nen va voler exposar sense embuts la seva condició als seus companys de classe, però aquests van respondre de la pitjor de les maneres.

Notícies relacionades

Amb la societat de Denver encara commocionada, les autoritats del districte han informat que l’escola tindrà a la seva disposició un grup de treballadors socials per atendre els alumnes de l’escola. Així mateix, la BBC ha informat que, segons el portaveu de les escoles públiques de Denver, Will Jones, el professorat de l’escola abordarà els fets en diferents sessions amb els alumnes perquè expressin les seves emocions després del suïcidi de Jamel. Les famílies també seran contactades per la direcció per mirar d’obtenir com més informació millor.

La policia continua investigant els fets.