Detingut a Catalunya el violador més buscat d'Holanda

Vivia en una casa de muntanya i tenia material i coneixements per aïllar-se al bosc durant temporades llargues

Va agredir sexualment un nen i el va matar, va ser identificat 20 anys després i s'ocultava a 50 km de Barcelona

holandes / periodico

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Agents del Cos Nacional de Policia, del Grup de Localització de Fugitius, van arrestar aquest diumenge a la tarda aCastellterçol ( (Barcelona) un home de 55 anys, identificat com aJos Brech i sospitós de l’assassinat i violació d’un nen d’11 anys durant un campament d’estiu aHolandael 1998.

“Jos B., sospitós en el cas de la mort deNicky Verstappen, va ser detingut a Espanya diumenge a la tarda. Està sota custòdia i serà eventualment extradit a Holanda”, ha assenyalat la policia holandesa en un comunicat que informa de l’home més buscat en aquest país.

Una trucada anònima –procedent d’un ciutadà holandès que viu a Espanya–, segons fonts de la policia espanyola, va donar l’avís que Brech es trobava en aquesta zona, després d’haver-lo reconegut gràcies a les fotos que van sortir publicades a premsa holandesa la setmana passada.

El sospitós va ser detingut al municipi barceloní de Castellterçol en una “tenda de campanya en un bosc”, segons el diari ‘De Telegraaf’, prop d’una casa on “havia rebut visites” anteriorment. 

A l’interior d’aquest refugi, la policia espanyola ha trobat fruita seca, llibres per saber com alimentar-se de plantes del bosc, material per pescar i un equip de supervivència. És a dir, remarquen fonts policials, “es preparava per fugir al bosc i passar una llarga temporada lluny de qualsevol nucli urbà”. 

El petit Nicky Vertsappen, que va desaparèixer quan estava participant en un campament d’estiu l’agost de 1998, va ser trobat mort un dia després.

Notícies relacionades

La Policia holandesa va posar en marxa una anàlisi de l’ADN a gran escala a la regió de Limburg el maig del 2017 per aclarir l’autoria de l’assassinat i, tot i que el mateix Brech no va acudir a la presa de mostres, va poder ser identificat a través de l’ADN d’un familiar proper. 

La jutge de l’Audiència NacionalCarmen Lamelaha ordenat l’ingrés provisional i sense fiança de Jos Brech a la presó. Aquest, al seu torn, ha acceptat ser entregat a Holanda.