A CASTRILLO TEJERIEGO, VALLADOLID

Detingut un home després de matar-ne un altre i ferir-ne tres més en un bar

Els investigadors descarten picabaralles prèvies entre agressor i víctimes

tiroteo-valladolid / periodico

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un home ha entrat aquesta matinada al bar  de la localitat de Castrillo-Tejeriego (Valladolid) amb una escopeta i ha realitzat diversos trets que han mort un home de 46 anys i han ferit uns altres tres, almenys un de gravetat, han informat a Efe fonts del servei d’Emergències 112. 

El presumpte agressor, un home de 32 anys i estiuejant al poble, ha sigut detingut a les proximitats del carrer Arca Real de Valladolid, hores després.

L’esdeveniment ha passat poc abans de les sis del matí quan, per motius que estan sent investigats, un home ha entrat al bar d’aquesta localitat val·lisoletana de 200 habitants i ha començat a fer diversos trets amb una escopeta.

Un home de 46 anys ha mort i uns altres tres han resultat ferits, un d’ells de 58 anys que va ser evacuat en UVI mòbil a l’hospital clínic universitari de Valladolid, on està ingressat en la Unitat de Cures Intensives amb pronòstic greu, tot i que estable.

Dels altres dos ferits, l’home de 51 anys ingressat a l’Hospital Universitari Río Hortega de Valladolid, té pronòstic greu i es troba en observació, mentre que el de 50 anys, que també es troba en aquest centre, presenta pronòstic lleu.

Pare d’un nen 

L’alcalde de la localitat, Raúl Torres, s’ha mostrat “consternat” pel que ha passat. “Estic en estat de xoc”, ha reconegut en declaracions a Europa Press. “S’ha carregat la vida d’un home i també la de la seva família”, ha continuat el regidor que apunta que el difunt tenia dona i un nen de dos anys.

Torres apunta a una “discussió” com a detonant de l’aldarull entre dues persones que, tot i que no residien al municipi, eren d’“aquí de tota la vida”. “El difunt passava llargues temporades al poble i estiuejava sempre aquí, mentre que el que ha disparat ha viscut gairebé tota la vida a Castrillo-Tejeriego, tot i que d’un temps ençà residia fora del poble”, ha apuntat.

L’alcalde, que no ha volgut fer més declaracions per “respectar les investigacions que porten a cap la Guàrdia Civil”, ha convocat tota la corporació municipal en un ple a les 13 hores per fixar els passos a seguir arran d’aquest “trist esdeveniment” que té als veïns “esglaiats”.

L’agressor tenia llicència d’armes en regla, i els investigadors descarten “picabaralles anteriors” amb les víctimes, per la qual cosa s’apunta a un “encreuament de cables” com a principal hipòtesi de l’homicidi, segons ha apuntat la subdelegada del Govern a Valladolid, Helena Caballero.  El detingut, M.M.B. de 32 anys, veí de Valladolid i fill d’un extreballador de l’Ajuntament de la localitat, complia tots els “requisits” marcats per la llei per tenir armes i només li constava un antecedent per un “delicte menor”, en concret per “amenaces i injúries” cap a un regidor del Consistori.

Permís d’armes

En aquest punt, Caballero ha descartat que hi hagués “picabaralles anteriors” amb les víctimes i ha atribuït un “encreuament de cables” després d’una discussió “que tampoc estava sent gaire acalorada” el que va motivar que el presumpte homicida fos a buscar l’escopeta a casa i entrés “a trets” a l’establiment.

La subdelegada ha lamentat aquest esdeveniment en un poble “amb aquest entorn tan bonic i tranquil” i ha mostrat les seves condolences a la família de la víctima, que estan acompanyats per un grup de psicòlegs, i de l’agressor, “perquè el pare és d’aquí de tota la vida i s’ho estarà passant també molt malament”.

Notícies relacionades

Caballero ha volgut felicitar la tasca de la Guàrdia Civil per aclarir amb “celeritat” l’homicidi amb un “ampli operatiu” per terra i aire, que ha comptat amb la col·laboració de la Policia Nacional, i que ha conclòs amb la detenció de l’home de 32 anys a Valladolid. “Tenia una vida regular a Valladolid, per això es va sospitar que l’autor dels trets s’acostés al seu domicili que és on se l’ha detingut”, ha aclarit Caballero, que avança que encara no s’ha trobat l’arma amb la que va disparar.

El detingut està prestant declaració en aquests moments i espera per passar a disposició judicial.