RECLAMACIÓ DE CONSUMIDORS

La Generalitat no obligarà a servir aigua gratis a bars i restaurants

Territori i Sostenibilitat aplaudeix les campanyes però remarca que el Govern només ha de vetllar per la qualitat

zentauroepp43248692 barcelona  barcelon s  09 05 2018  sociedad  maquina para fi180819115848

zentauroepp43248692 barcelona barcelon s 09 05 2018 sociedad maquina para fi180819115848 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Generalitat descarta promoure una llei que obligui bars i resturantes servir aigua de forma gratuïta als comensals, si bé saluda la iniciativad’Aigües de Barcelona i de l’Associació de Restauració Sostenible d’impulsar una campanya per promoure aquest consum al sector de la restauració. D’aquesta forma, Catalunya no seguirà els passos de les iniciatives legislatives impulsades pels governs autonòmics de les Balears, Navarra i Andalusia.

Ho ha dit el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet: “No tenim previst legislar més enllà de poder legislar per poder garantir que l’aigua té una qualitat adequada per ser consumida”.

Sobre la campanya que començaran a la tardor l’empresa distribuïdora d’aigua a l’àrea metropolitana i bars i restaurants, ha vist amb bons ulls la iniciativa, convençut que “la xarxa que distribueix l’aigua, a través de la xarxa pública, té prou qualitat per ser aigua de boca a casa, bars i restaurants”.

Notícies relacionades

“Aquesta campanya la cuiden més els mateixos ajuntaments i empreses que distribueixen l’aigua en baixa, nosaltres estem contents i ens congratulem”, ha remarcat el conseller, que ha celebrat la iniciativa del si del Govern d’eliminar l’aigua embotellada a les seves dependències i actes públics a fi de reduir residus.

“Nosaltres fem passes en aquest sentit, amb tot el que és evitar el consum d’aigua embotellada, cosa que és una millora per reduir l’empremta de carboni, millorar el medi ambient i lluitar contra el canvi climàtic.