L'homenatge a les víctimes del 17-A i altres notícies que has de saber avui, en un minut

zentauroepp44678120 barcelona 16 08 2018 ofrendas florales al inicio de la rambl180816215438

zentauroepp44678120 barcelona 16 08 2018 ofrendas florales al inicio de la rambl180816215438 / PAULA GONZALEZ

1
Es llegeix en minuts

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Avui es compleix el primer aniversari dels atemptats del 17-A a Barcelona i Cambrils. Seguim en directe tots els actes d’homenatge a les víctimesVíctimes que s’han sentit abandonades i han demanat als polítics que aparquin diferències partidistes.


2) Torna l’alerta per pluges a les quatre províncies catalanes. Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona són avui, juntament amb 11 províncies espanyoles més, en risc groc i taronja per pluges i tempestes, tal com va passar la setmana passada. A més, els xàfecs podrien ser localment forts i estar acompanyats de calamarsa en l’àrea mediterrània, així com puntualment molt forts.


3) Taburete, el grup de pop amb accents llatins i 'folkie' encapçalat per Guillermo Bárcenas (el fill de Luis Bárcenas, l’extresorer del PP), el baixista del qual és Antón Carreño (net de Gerardo Díaz-Ferrán, expresident de la CEOE, que va ser també inquilí de Soto del Real), debuta avui al Festival de Cap RoigFestival de Cap Roig. El pròxim dia 13, es publica el tercer àlbum de la banda,‘Madame Ayahuasca’,que presentarà el 27 de setembre a la sala barcelonina de Razzmatazz.


Notícies relacionades

4) El pacto, amb Belén RuedaEl pacto Belén Rueda, i l’òpera prima de Cory Finley Purasangre, estrenes destacades d’avui. El català David Victori debuta amb un thriller psicològic articulat a partir de la pregunta "¿Què estaries disposat a fer per evitar la mort d’algú a qui estimes?", mentre que Finley explica la història de dues noies suburbanes de classe alta que decideixen utilitzar la malsana connexió existent entre totes dues per fer córrer la sang.

el-pactotrailer-espaol 1 / periodico


5) Avui es dona a conèixer l’informe del’autòpsia  sobre la mort de Javier Ardines, l’únic regidor d’IU a l’Ajuntament asturià de LlanesJavier Ardinesregidor d’IU . A falta d’aquestes proves, la Guàrdia Civil ha conclòs que la mort ha sigut "violenta", i que el cop que Ardines presentava a la zona occipital del cap ha sigut ocasionat per una altra persona o s’ha produït al colpejar-se contra el terra.