VIOLÈNCIA MASCLISTA

Detingut a Alacant un home que intentava abandonar el país amb les seves dues filles sense permís de la mare

La progenitora de les menors va denunciar a Saragossa la desaparició de les petites el dia anterior

zentauroepp43469020 graf4591  vitoria  espa a   24 05 2018   fotograf a facilita180530121935

zentauroepp43469020 graf4591 vitoria espa a 24 05 2018 fotograf a facilita180530121935 / Policia Naciona

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Agents de la Policia Nacional han detingut la matinada d’aquest divendres al port d’Alacant un home que presumptament intentava fugir del país, amb destinació a Algèria, amb les seves dues filles menors, de cinc i deu anys, sense el consentiment de la mare, que havia denunciat la desaparició de les petites el dia anterior.

Segons ha informat la Policia en un comunicat, els agents que van rebre la denúncia per desaparició de les menors van emetre ràpidament una requisitòria de recerca i protecció de les nenes a nivell nacional.

En menys de 24 hores, agents del port d’Alacant van localitzar les dues petites al control de passaports del lloc fronterer del port d’Alacant, acompanyades pel seu pare, que presumptament pretenia fugir del país amb les nenes amb destinació a Algèria, d’on és originari. El pare, de 49 anys, va ser detingut acusat de cometre un delicte de sostracció de menors.

Durant la matinada del 16 d’agost, una dona va denunciar a Saragossa la desaparició de les seves dues filles menors de 5 i 10 anys. Immediatament, els agents que es van encarregar de rebre la denúncia van emetre un ordre de recerca i protecció de les dues menors a nivell nacional.

Menys de 24 hores després, agents del port d’Alacant van trobar les dues petites en companyia del seu pare, que portava la documentació de totes dues, al control de passaports del lloc fronterer intentant abandonar el país amb destinació Algèria.

Quan els policies van efectuar les comprovacions necessàries a les diferents bases de dades de la Direcció General de la Policia, van verificar que sobre les menors existia una requisitòria en vigor de protecció emesa el dia anterior, fruit de la denúncia formulada per la mare.

Notícies relacionades

Ja que la intenció del pare era abandonar el país amb les seves dues filles sense donar avís a la progenitora, els agents del lloc fronterer van detenir el pare, de nacionalitat algeriana i de 49 anys, acusat de cometre presumptament un delicte de sostracció de menors.

Una vegada avisada la mare i fins a la seva arribada a la ciutat d’Alacant, les menors van ser ingressades, en nom de la seva protecció, a la Llar Provincial d’Alacant.