Mort a l'estranger

Costa Rica apunta al mòbil sexual en el crim de la turista espanyola

La policia va detenir un home per l'assassinat d'Arantxa Gutiérrez López, que va morir escanyada

tortuguero

tortuguero

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Un atac sexual és el mòbil principal que investiguen les autoritats de Costa Rica en l’assassinat de la turista espanyola Arantxa Gutiérrez López, ocorregut dissabte a Tortuguero (Carib), ha informat avui una font oficial.

El director de l’Organisme d’Investigació Judicial (OIJ), Walter Espinoza, va dir en una conferència de premsa que espera els resultats d’una sèrie de proves científiques de fluids biològics per poder confirmar l’atac sexual.

"Per determinar si hi va haver un atac sexual hem de tenir la dada de l’autòpsia i tenir els resultats de proves en cavitats orgàniques. Tot apunta que això (l’atac sexual) és el mòbil del crim, per la forma en què trobem el cos, però no està confirmat," va declarar Espinoza.

El cos va ser trobat a prop d’un sender de l’hotel en el qual Gutiérrez s’allotjava i tenia la roba regirada.

"Ella es reuneix amb una coneguda dissabte i pren la determinació de caminar sola cap a la platja, i una hora després el seu cos va ser trobat pels empleats de l’hotel. El cos tenia la roba aixecada", va comentar Espinoza.

La causa de mort aparentment és asfíxia, tot i que això encara s’ha de confirmar amb l’autòpsia, la qual ja va ser realitzada, però els resultats de la qual encara no estan disponibles.

"El procés que segueix és fer la comparació de l’ADN i comptar amb més dades de l’autòpsia per determinar la causa de mort de manera més precisa i científica", va explicar Espinoza.

Sospitós detingut

El sospitós del crim és un nicaragüenc indocumentat identificat per veïns del lloc i per ell mateix com Albin Díaz Hopkins, de 33 anys, a qui les autoritats mantenen detingut i li han pres mostres de sang per comparar el seu ADN amb possibles fluids en la víctima.

El sospitós, que treballava en un altre hotel de la zona, va ser arrestat en una recòndita zona del Carib del país propera a la frontera amb Nicaragua.

L’operació es va iniciar dissabte a la nit i va concloure diumenge, després d’una acció desenvolupada de manera conjunta pel Departament d’Intel·ligència Policial de la Força Pública, la Direcció de la Força Pública de la Regió Carib i el Servei Nacional de Guardacostes.

Díaz va ser identificat com el sospitós principal després que l’OIJ entrevistés veïns de la comunitat i sorgissin pistes sobre la seva presència en el lloc del crim.

L’Organisme d’Investigació Judicial es posarà en contacte amb la Policia de Nicaragua per intentar confirmar la identitat del detingut.

Tràgiques vacances

La turista espanyola va entrar a Costa Rica l’1 d’agost per disfrutar de vacances i s’allotjava a Tortuguero, una zona selvàtica a la província de Limón (Carib) on només es pot accedir pels seus nombrosos canals d’aigua dolça o pel mar.

Notícies relacionades

Els familiars de la víctima ja es troben a Costa Rica, on estan en contacte amb les autoritats, segons han confirmat fonts oficials.

El director de l’OIJ va aclarir que les dades que es manegen encara són preliminars, per la qual cosa la investigació encara no està tancada, i que equips especialitzats es troben a la zona recollint testimonis i indicis del crim.