POLÈMIC PROJECTE URBANÍSTIC

Castelldefels inicia la tala de la pineda del Castell

La policia ha desallotjat els veïns que acampaven en defensa de l'última zona verda del municipi

castelldefels

castelldefels
arbolok

/

2
Es llegeix en minuts

Dijous de tensió a Castelldefels. L’ajuntament té previst concedir la llicènciad’obres que permetrà edificar sis edificis a la pineda situada al costat del castell, l’última zona verda del municipi. La jornada ha començat malament per als ciutadans contraris a aquest controvertit projecte urbanístic. Agents de la policia municipal i dels Mossos han desallotjat a primera hora del matí els veïns que hi estaven acampats des del 8 de juliol passat en defensa d’aquesta zona verda. Poc després han començat els treballs per talar els arbres d’aquest espai. Hi ha una persona detinguda, segons han informat fonts de la Plataforma Defensem el Castell.

Segons els veïns, vuit dotacions de Mossos i policia local han procedit a desallotjar els acampats i ha supervisar la tala del bosc a càrrec dels operaris de l’empresa constructora.

Notícies relacionades

El polèmic pla d’urbanització existeix des del 2008, però amb la crisi es va paralitzar i es va canviar de promotora. No obstant, no va ser fins fa un parell de setmanes quan la nova empresa, Santiveri Turisme, propietària del 55% del terreny (la resta, és municipal), va decidir reprendre la iniciativa per construir sis blocs de vivendes i un aparcament. L’ajuntament, que dirigeix la socialista Maria Miranda, ha concedit la llicència d’urbanització i ha indicat que si no atorga el permís per construir hauria d’indemnitzar la constructora amb 40 milions d’euros.

El tema es debatrà a partir de les 19.00 hores en un ple municipal que es preveu tens. Els veïns han convocat una concentració a les portes del consistori a les 18.00 hores i tenen intenció d’intervenir en la sessió plenària. Compten amb el recolzament de Cs i del PP. Fins ahir també tenien el d’ERC, però en les últimes hores els republicans s’han desmarcat d’un intent de moció conjunta.

Temes:

Castelldefels