A VALÈNCIA

Quatre dies de feina i sou al policia que va colpejar una dona

El càstig lleu a l'agent agressor causa "perplexitat" en l'oposició

bofetada-calle-2

bofetada-calle-2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Quatre dies de feina i sou. Aquesta és la sanció  que ha merescut un agent de la Policia Nacional que a finals del 2017 va clavar una bufetada a una dona en un carrer del barri d’Orriols, a València, segons consta en una resposta del Govern al senador de Compromís Carles Mulet, que ha expressat la seva "perplexitat" per la sanció.

L’agent va ser gravat l’any passat donant una plantofada a una dona en un carrer del barri d’Orriols, a València, després d’una discussió. El policia va fer caure la dona a terra, mentre que el seu company es va quedar impassible. El vídeo es va gravar en l’encreuament dels carrers San Juan de la Peña i Padre Viñas de València, i mostra com la dona, enmig d’una discussió, amenaça un dels agents, que respon amb una bufetada que la fa caure a terra.

No hi va haver violència masclista

Notícies relacionades

En la resposta s’assenyala que el comissari provincial de València va acordar la incoació d’un procediment disciplinari el 29 de desembre passat, que va finalitzar amb una resolució del 14 de febrer, en la qual es va acordar imposar-li una sanció de pèrdua de quatre dies de remuneració i suspensió de funcions per a igual període, prevista en la llei del Règim Disciplinari del Cos Nacional de Policia.

El senador Mulet també s’interessava per si s’havia considerat en aquest cas l’agreujant de tractar-se de violència masclista. No obstant, el Govern explica que aquesta normativa "no preveu la qualificació de violència masclista", per la qual cosa es va imposar "la sanció màxima prevista per a les faltes d’aquesta naturalesa".