ACCÉS A LA UNIVERSITAT

Un 9,9 en selectivitat: Claudia Valero (Tarragona) i Rosa Milian (Barcelona) aconsegueixen les millors notes del 2018

Pol Valero, amb un 9,8, i Maria Ciria, amb un 9,7, millors resultats a Girona i Lleida, respectivament

mejoresnotassele

mejoresnotassele
zentauroepp44030391 barcelona 28 06 2018  sociedad   ganadora de la mejor nota d180628131716

/

1
Es llegeix en minuts
María Jesús Ibáñez

Dues setmanes després dels exàmens, rialles i llàgrimes. Els gairebé 34.000 joves catalans que es van presentar a les proves d’accés a la universitat el 12, 13 i 14 d’aquest juny sabran aquest dijous les seves notes i, per tant, aclariran els dubtes sobre quina carrera podran estudiar els pròxims cursos. Els que ho tindran més fàcil, en aquesta edició del 2018, són Claudia Valero, de Tarragona, i Rosa Milian, de Barcelona, que, amb un 9,9, han tret la millor nota de la selectivitat d’aquest any. A totes dues se’ls obren les portes de la facultat que vulguin elegir, fins i tot les cobejadíssimes de Medicina o del doble grau de Matemàtiques i Física, que els últims anys han sigut les que han exigit les notes de tall més altes.

A Girona, la puntuació més alta ha sigut la de Pol Valero, amb un 9,8, i a Lleida, la de Maria Ciria, amb un 9,7. Les notes es poden consultar al portal de Canal Universitat de la Generalitat.

Notícies relacionades

Els alumnes que hagin suspès o que, per diferents raons, no hagin aconseguit la puntuació desitjada poden presentar una reclamació per a una revisió d’examen abans de demà, divendres.

Les notes de tall se sabran previsiblement entorn del 10 de juliol, quan cada facultat o escola superior hagi acarat les xifres de la seva oferta (el nombre de places disponibles) amb les de la demanda (el d’estudiants que volen matricular-se).