Després del cas d'un nen epilèptic

El Govern britànic revisarà la seva legislació del cànnabis per a ús medicinal

La decisió arriba després de la polèmica per l'hospitalització d'un nen epilèptic després que li confisquessin la seva medicació a base d'oli de cànnabis

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern britànic revisarà la seva legislació del consum de cànnabis per a finalitats medicinals, després de la polèmica desencadenada al país per l’hospitalització d’un nen epilèptic després que li confisquessin la seva medicació a base d’oli de cànnabis.

Segons ha confirmat aquest dilluns el ministre de sanitat del Regne Unit, Jeremy Hunt, en una entrevista a la cadena pública BBC, el ministre de l’Interior, Sajid Javid, vol retocar la llei tan ràpid com pugui perquè casos com el del nen Billy Caldwell no es tornin a repetir.

Caldwell va haver de ser ingressat la setmana passada a Londres després que les autoritats li confisquessin la seva medicina per combatre l’epilèpsia a base d’oli de cànnabis, adquirida al Canadà, a l’aeroport de Heathrow.

Segons la legislació britànica, l’ús de cànnabis només està permès per a investigació o assajos clínics sota autorització del Ministeri de l’Interior.

La salut del menor va començar a empitjorar per no poder prendre la seva medicació fins que, finalment, el responsable d’Interior va accedir a les súpliques de la mare del nen, Charlotte Caldwell, i dissabte passat va acordar que l’hi tornessin.

"Emergència mèdica"

En un comunicat Javid va manifestar que es tractava d’una situació "tremendament complexa", però que la seva "principal prioritat" era assegurar que "el Billy rep el tractament més efectiu de manera segura".

El polític va assegurar haver adoptat la decisió assessorat per l’equip mèdic de l’Hospital Chelsea i Westminster de Londres que atenia el nen i que li va manifestar que es tractava d’una "emergència mèdica".

"No crec que ningú que hagi seguit aquesta història pugui dir que tenim la llei adequada per regular això", ha assegurat avui el ministre de sanitat, mentre va defensar la gestió del seu homòleg d’Interior.

"Crec que és injust dir que no ha actuat ràpid. Li ha tornat l’oli al nen", va afirmar.

Notícies relacionades

El procés de revisió de l’ús terapèutic del cànnabis comportarà, no només mirar la llei, va explicar Hunt, sinó també que "no existeixin conseqüències indesitjades".

L’ús del cànnabis per a finalitats medicinals ja està permès en països com el Canadà, Israel, el Perú o l’Uruguai.

Temes:

Cànnabis