Anar al contingut

La senadora María Luisa Carcedo, alta comissionada per a la pobresa infantil

Sánchez confia el càrrec de nova creació a la portaveu socialista a la Cambra Alta, que li va donar suport en les primàries

La senadora María Luisa Carcedo, alta comissionada per a la pobresa infantil

AGUSTIN CATALAN

La senadora del PSOE María Luisa Carcedo serà nomenada alta comissionada del Govern espanyol per a la lluita contra la pobresa infantil.

S’espera que el nomenament d’aquesta política asturiana s’aprovi en la reunió del Consell de Ministres d’aquest divendres, que portarà en l’ordre del dia tota una sèrie de nomenaments d’alts càrrecs.

Carcedo, secretària de Sanitat i Consum de l’Executiva Federal del PSOE, és senadora des de setembre del 2015, quan va ser elegida per al càrrec pel Parlament del Principat d’Astúries. En la legislatura anterior, la de 2011, havia sigut diputada al Congrés.

Ara és portaveu adjunta del Grup Socialista, mà dreta d’Ander Gil a la Cambra Alta. Tots dos van ser fidels a Pedro Sánchez en el procés en què el president va guanyar les primàries del PSOE i va tornar a ser secretari general, en contra del criteri majoritari del grup del Senat.

A més, és vicepresidenta de dues comissions, la de Sanitat i la creada per estudiar i aprovar l’aplicació de l’article 155 a Catalunya. També és portaveu en la de Reglament i vocal en unes altres dues, la Comissió General de Comunitats Autònomes i la d’Incompatibilitats.