Detingut un home per la mort d'una nena de 13 anys a Vilanova i la Geltrú

La menor va ser trobada amb ferides d'arma blanca i presumptament asfixiada

L'arrestat, de 42 anys, és veí, pel que sembla, dels avis de la nena

whatsapp-video-2018-06-05-at-005608 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú va confirmar aquest dilluns la mort de la nena de 13 anys que s’havia estat buscant al llarg de la tarda, després de trobar el seu cadàver a les 20.25 hores en un domicili de l’avinguda de Cubelles, a la capital del Garraf. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per mort violenta i han detingut un home de 42 anys, segons va informar la policia catalana. 

La menor havia sigut vista per última vegada a primera hora de la tarda a la zona de la plaça Charlie Rivel. El seu cos va aparèixer hores després, amb ferides de ganivet i presumptament asfixiada, segons la Cadena Ser. El sospitós arrestat, pel que sembla, és veí dels avis de la víctima.

La policia local va comunicar a través de Twitter que cessava la recerca de la nena, perquè “la Laia ha aparegut morta”. Durant la tarda s’havia fet una crida a la col·laboració veïnal per trobar-la. “Agraïm l’interès de tota la ciutadania en una nit tan tràgica a Vilanova i la Geltrú. Per respecte als familiars, sol·licitem que s’esborri qualsevol imatge seva de les xarxes socials”, va concloure el missatge. 

Segons l’anunci fet per la mateixa policia local quan es va activar el dispositiu de recerca, la menor, de trets orientals, vestia uns pantalons texans de tipus pirata, una samarreta blanca amb un cor blau i unes sandàlies platejades. Portava també unes ulleres de muntura blava.

Crits i insults

Notícies relacionades

La detenció del sospitós, practicada per agents municipals, va registrar moments d’alta tensió, amb crits i insults dels veïns que van presenciar l’arrest. Des de diverses hores abans, grups de voluntaris havien estat buscant la noia, que s’havia donat inicialment per desapareguda.

Cordó policial entorn del lloc on va ser trobat el cadàver de la nena. / GEMMA SÁNCHEZ (ACN)

Amb la mort de la Laia, ja són una desena els menors d’edat morts de forma violenta aquest any 2018 a Espanya. L’organització no governamental Save the Children va reclamar, arran d’aquests esdeveniments, que “és urgent una llei que protegeixi els nens i nenes de tots els tipus de violència”.