A Alacant

Desmantellat el laboratori de drogues sintètiques més gran a Espanya

Tenia capacitat per elaborar 5 quilos de cristall al dia

zentauroepp43369339 180517095810

zentauroepp43369339 180517095810
zentauroepp43369338 180517095830

/

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil ha desmantellat el laboratori més gran en capacitat de producció de drogues sintètiques fins a la data a Espanya, dirigit per una organització criminal que les elaborava i les distribuïa a la Marina Alta, aAlacant.

La investigació es va iniciar l’any passat sobre una organització criminal assentada a la zona de València i Múrcia, dedicada a la distribució de grans quantitats de substàncies estupefaents per tot el territori nacional, principalment, heroïna.  La policia va tenir coneixement que un dels membres establia contacte amb un nou col·laborador, a qui se li encarregaria el subministrament de cristall, droga sintètica amb què podrien ampliar el catàleg de productes entre els clients.

Tot i que la col·laboració entre els dos grups delictius no va arribar a fructificar, si que va donar peu als agents a iniciar una nova línia d’investigació entorn d’aquesta nova organització criminal, especialitzada en la producció de grans quantitats de cristall i que sembla que tenia establert el seu centre d’operacions, tant per a la producció com per a la distribució de drogues sintètiques, en la coneguda Marina Alta alacantina, concretament a les localitats de Llíber, Teulada i Benissa.

Finalment els agents van localitzar el laboratori on presumptament s’elaboraven diferents drogues sintètiques, ubicat en una espècie de garatge-búnquer semienterrat i amb aparença de magatzem, situat a escassos metres de la vivenda d’un dels principals membres del grup, en una parcel·la retirada del nucli urbà.

‘Speed’ per adulterar

Paral·lelament a la localització d’aquest centre de producció i amb els principals membres de l’organització identificats, es va tenir coneixement que un dels investigats havia adquirit 2 quilos de ‘speed’, una altra droga sintètica, a Benidorm, substància que tenien intenció de vendre immediatament després d’adulterar-la al laboratori localitzat.

Arran d’aquest fet, es va establir un dispositiu policial i registres a dos vivendes i en aquest laboratori, a les localitats de Teulada, Moraira-Teulada i Llíber, en què es va intervenir una gran quantitat de cristall, substàncies precursores, material de tall i efectes utilitzats per a la seva elaboració.

En una segona fase, es van dur a terme dos registres més en cases de la localitat de Teulada, utilitzades per l’organització per ocultar i emmagatzemar diferents substàncies precursores utilitzades per a la sintetització del cristall, on es va detenir dues persones més de nacionalitat espanyola.

Més de 5 quilograms diaris de cristall

Notícies relacionades

Amb aquesta operació, es dona per desmantellat el que pot ser considerat el laboratori de drogues sintètiques més gran a Espanya, pel que fa a capacitat de producció, i s’han intervingut 432 quilos de MDMA, 337 d’amfetamina, 527 de ‘piperonyl methyl ketone’ (PMK), principal precursor de l’MDMA, 1.742 quilograms d’altres substàncies precursores i 5.212 quilos de diferents substàncies per a l’elaboració de cristall, tot això, valorat en més de 100.000.000 d’euros.

En condicions òptimes d’operativitat, el laboratori ara desmantellat podia estar elaborant fins a 5 quilos diaris de cristall, uns 1800 quilos anuals.