DIES FESTIUS

Quin temps farà durant el pont de maig 2018?

Els xàfecs i tempestes arriben acompanyats de fred i neu i es queden tot el pont

undefined31693388 barcelona   barcelones    02 11 2015   sociedad    temporal 180328170053

undefined31693388 barcelona barcelones 02 11 2015 sociedad temporal 180328170053 / Joan Puig

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les pluges, xàfecs i tempestes arribaran aquest divendres a la Península, acompanyades d'un important descens tèrmic, i afectaran la Península i les Balears durant el pont de maig, després de diverses jornades de temps estable i temperatures per sobre del normal.

Així, l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha pronosticat que aquest divendres la presència en nivells baixos d'una massa d'aire càlid, humit i inestable a la meitat oriental peninsular provocarà xàfecs i tempestes que podrien ser localment forts, sobretot en punts de Catalunya i el sistema ibèric. Aquests xàfecs podran afectar de manera feble i dispersa punts de la zona central. Alhora, un front fred poc actiu provocarà pluges febles i disperses en punts del nord-oest peninsular.

A la resta de la Península hi haurà intervals ennuvolats, tret del sud-oest, on, igual que a les Balears, predominarà el cel poc ennuvolat. A les Canàries s'esperen vents alisis i possibles pluges febles al nord de les illes de més relleu. L'entrada d'aire atlàntic provocarà un descens de les temperatures i posarà fi a l'episodi de temperatures anormalment altes, excepte en bona part de l'àrea mediterrània i del quadrant nord-est, on hi haurà un ascens.

La situació no canviarà gaire durant el pont, en què el tempsserà aquest:

Dissabte 28 d'abril

Dissabte començarà a entrar un tàlveg atlàntic amb fred a nivells mitjans. Començarà pel nord-oest peninsular i contribuirà a desestabilizar l'atmosfera, principalment a la meitat nord peninsular, on s'esperen xàfecs i tempestes, que podran ser localment fortes en l'entorn del Pirineu.

Els xàfecs seran menys probables i més dispersos a la zona del sud-est, amb predomini del cel poc ennuvolat en àrees del sud-est peninsular i a les Balears. La cota de neu baixarà a 1.200 a 1.600 metres al quadrant nord-oest i per sobre d'aquests valors a la resta.

Les temperatures continuaran baixant pràcticament a totes les zones, amb un descens notable a l'oest i el centre de la Península.

Diumenge 29 d'abril

De cara a diumenge, l'AEMET veu bastant probable que el tàlveg se situï sobre la Península, doni lloc a un increment més gran de la inestabilitat i, alhora, a xàfecs i tempestes bastant generalitzats a la Península i les Balears.

La probabilitat més gran de precipitacions es correspondrà al nord peninsular i podrien ser localment fortes al Pirineu, mentre que les més febles cauran a punts del sud-est peninsular. La cota de neu descendirà fins als 1.000 a 1.200 metres al nord-oest i oest i els 1.500 metres a la resta i pujarà a les hores centrals.

Les temperatures continuaran baixant, sobretot a la meitat oriental peninsular i les Balears, i els valors resultants estaran ja clarament per sota dels habituals en aquestes dates. El vent predominarà d'oest, amb intervals forts a la meitat oriental peninsular i a les Balears. A les Canàries continuen els vents alisis i la possibilitat de pluges febles al nord.

Dilluns 30 d'abril

De cara a dilluns, dimarts i dimecres, l'AEMET estima que el més probable per a aquells dies és que l'atmosfera es mantingui inestable amb probabilitat de precipitacions en qualsevol punt, encara que aquesta possibilitat variarà al llarg dels dies. El dilluns 30 la probabilitat més gran de precipitacions se situarà al nord-oest peninsular i la més baixa al sud-est i a les Balears, on seran molt poc probables.

Dimarts 1 de maig

Notícies relacionades

L'1 de maig, la probabilitat més gran de xàfecs correspondrà a la meitat oriental i les Balears, i serà més important a l'est i menys en àrees del sud-oest peninsular.

Dimecres 2 de maig

El dimecres 2 de maig augmentarà la probabilitat de precipitacions al nord-oest i disminuirà per l'est, sobretot al quadrant sud-est. A les Canàries persistiran els alisis amb possibles pluges febles al nord.