El súmmum de les 'low cost'

Viatjar en avió drets: arriben els seients verticals

Una firma italiana ha presentat un model de butaques que portaria els passatgers gairebé en posició vertical

zentauroepp42993020 asientos verticales de aviones foto aviointeriors180419115438

zentauroepp42993020 asientos verticales de aviones foto aviointeriors180419115438

1
Es llegeix en minuts

Si pensaves que no podies viatjar més incòmode en vols de companyies low cost, una empresa italiana ha proposat una idea que podria superar fer-te pensar que això d'ara és un luxe: uns seients tan verticals que el passatger viatja, de fet, dret. L'enginy es diu Skyrider 2.0 i està concebut, evidentment, per augmentar el nombre de passatgers que pot portar un avió al reduir l'espai destinat a les cames. Concretament, un 20% més, ja que l'espai per a les cames disminuirà del voltant de 71 centímetres a 58. A simple vista ja s'intueix la incomoditat: la part baixa de les butaques, un híbrid entre un seient de bicicleta i una cadira de muntar, es va estrenyent pels extrems.

Notícies relacionades

"L'skyrider 2.0 és un seient innovador. Permet una densitat ultraalta a la cabina de l'avió. Skyrider 2.0 obre l'experiència de viatge a un mercat de passatgers més ampli", asseguren des d'Aviointeriors, la firma que ha ideat aquest nou seient, que no és més que una versió millorada d'un altre que es va intentar treure al mercat sense èxit el 2010.  

Amb aquesta novetat, pot estar més a prop de ser una realitat que els passatgers volin drets als avions, com va anunciar Ryanair fa uns anys. A la fira Aircraft Interiors Expo de mobiliari aeronàutic que s'està celebrant aquests dies a la ciutat alemanya d'Hamburg s'ha presentat una nova proposta.