Els equips de rescat que buscaven un desaparegut al Llobregat troben un cadàver

Va sortir diumenge a passejar els seus dos gossos a prop de Gironella i un dels gossos va ser rescatat del torrent per uns veïns

Salvament Marítim busca un pescador que no va tornar de pescar a Deltebre

42951147 60

42951147 60

2
Es llegeix en minuts
Efe

Els equips de salvament han localitzat aquest dilluns el cadàver d'un home de 51 anys que va desaparèixer diumenge després de sortir de casa seva a Gironella (Berguedà) per passejar amb els seus dos gossos a prop del riu Llobregat. Aquest mateix dilluns els bombers havien demanat el tancament de comportes de l'embassament de la Baells per poder inspeccionar amb més detall i seguretat l'entorn del Llobregat.

Efectius dels Bombers de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra i altres grups especialitzats havien centrat la recerca en el Llobregat i les zones pròximes després que un dels gossos fos rescatat de l'aigua del torrent pels veïns cap al migdia, segons ha informat en un comunicat el departament d'Interior.

Crescuda del riu

Precisament, el cabal del riu s'ha incrementat aquests últims dies en relació amb el que és habitual degut a les últimes pluges i l'aigua baixa amb molta força.

Un helicòpter dels bombers va realitzar diumenge al matí una observació aèria de la zona sense que hi trobés res especial.

A més dels cossos citats, participen en les tasques de recerca diverses unitats del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i gossos capaços de rastrejar dins de l'aigua de la Creu Roja, així com efectius de Protecció Civil i voluntaris. 

Pescador desaparegut a Deltebre

Per un altre costat, Salvament Marítim, en coordinació amb Bombers, Mossos, Policia Local de Deltebre i Creu Roja, participen en la recerca d'un pescador per la zona de la desembocadura de l'Ebre del qual no se sap res des de diumenge.

L'home, un pescador senegalès de 32 anys, va sortir a pescar diumenge a les 8 del matí des del port esportiu de Deltebre amb una barca de 5 metres d'eslora, de color blanc i sense cabina, amb el nom d''Anaïs'.

A les 4 de la tarda, quan es va constatar que no havia tornat, es va avisar Salvament Marítim, que va iniciar la seva recerca. Ahir, entrada ja la nit, es va haver de suspendre l'operatiu de recerca.

A primera hora d'avui les tasques s'han reprès per terra, mar i aire.

Notícies relacionades

Salvament Marítim ha mobilitzat les embarcacions 'Salvamar Achernar' i 'Formalhaut', així com l'helicòpter Helimer 202, que s'encarreguen del rastreig a la zona exterior del Delta. La Creu Roja també ha enviat una embarcació mentre per terra treballen Bombers i Mossos.

La zona de recerca inclou des de Riumar i fins a la desembocadura de l'Ebre. Per terra també s'està revisant el tram final del riu. En l'operatiu també hi col·laboren voluntaris de la Confraria de Deltebre.