Maltractament animal

Polèmica a Austràlia per la mort de 2.400 ovelles en condicions denigrants

Un vídeo filmat al vaixell 'Awassi Express' mostra els animals patint i amuntegats durant un trasllat en vaixell

Polèmica a Austràlia per la mort de 2.400 ovelles en condicions denigrants / ANIMALS AUSTRALIA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Commoció a Austràlia per un nou cas de maltractament animal salvatge. Les condicions en què van morir més de 2.000 ovelles a bord de l'Awassi ExpressAwassi Express, un vaixell australià d'exportació de bestiar, han sigut denunciades de manera reiterada, segons organitzacions a favor dels animals. Però aquest diumenge va sortir a la llum un vídeo en què es veu com són transportats aquests animals i després de l'emissió es va immobilitzar un vaixell carregat amb 50.000 ovelles.

Notícies relacionades

Les imatges emeses corresponen a cinc viatges fets l'any passat -presumiblement a l'agost- a Qatar, Kuwait i Oman, des de ports australians. Van ser gravades en secret per un tripulant i entregades al programa de televisió 60 minutes i a l'oenagé Animals Australia. Són terribles. S'hi pot veure les ovelles amuntegades, panteixant per la calor, malnodrides i saltant les unes damunt de les altres per accedir al menjar.

El ministre d'Agricultura d'Austràlia, David Littleproud, ha assegurat que està impactat per les imatges i s'ha compromès a buscar responsables. Després de la difusió de les imatges, les autoritats australianes també van suspendre la sortida d'altres embarcacions que transportaven animals vius.