En Karmandú

Detingut al Nepal el fundador d'una oenagé infantil acusat de pederàstia

Durant l'operació policial van ser rescatats dos nens de 12 i 14 anys, encara que se sospita que pot haver més víctimes

peterdalglish-thumbnail

peterdalglish-thumbnail

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia del Nepal va detenir dissabte passat Peter Dalglish, un ciutadà canadenc de 60 anys fundador d'una oenagé  infantil que fa dècades que desenvolupa tasques humanitàries, segons informa el diari 'The Kathmandu Post'.

El diari assenyala que l'Oficina Central d'Investigacions (CIB) va ordenar la seva detenció al districte de Kavre, a l'est de Katmandú, i durant l'operació policial van ser rescatats dos nens de 12 i 14 anys, encara que el CIB sospita que hi pot haver més víctimes.

Segons va assegurar el subinspector general de la policia i cap de la CIB, Pushkar Karki, l'arrestat dirigia des de fa dos anys la Fundació Comunitat de l'Himàlaia i "amb el pretext d'un treballador comunitari, que afirmava educar els nens pobres i proporcionar el suport necessari, havia estat explotant sexualment aquests nens".

"Hem desenvolupat una xarxa per rastrejar i detenir els pedòfils que ingressen al Nepal. Havíem estat seguint les activitats de Dalglish durant les últimes dues setmanes després que ens van informar sobre les seves activitats", va apuntar Karki.

Dalglish, que fa dècades que desenvolupa tasques humanitàries en diferents països, va fundar el 1987 'Street Kids International', una agència de projectes orientats a nens pobres. El 1988, va ser seleccionat per la Cambra Júnior Internacional com "un dels 10 joves destacats del món" i ha rebut algunes condecoracions per la seva labor humanitària.

Notícies relacionades

També va ser assessor tècnic del programa de treball infantil de l'ONU al Nepal i, entre el 2006 i el 2010, va ser el director executiu del Fons per a Nens d'Àsia del Sud que promou l'educació de qualitat per als nens desafavorits a la regió.

Així mateix, es va unir a la Missió de les Nacions Unides per a la resposta d'emergència a l'Ebola des del gener del 2015 fins al gener del 2016. Des d'aquell any, Dalglish ha ocupat un càrrec d'assessor en l'Organització Mundial de la Salut per coordinar els esforços mundials per aturar l'epidèmia.