L'autòpsia no aclareix com va morir l'excursionista de Montagut

L'examen forense no ha resultat concloent per aclarir si l'origen de la mort és accidental o criminal

El cadàver de la dona va ser recuperat pels Bombers de la Generalitat i aquest dimecres ha sigut explorat pels especialistes

L’autòpsia determinarà les causes de la mort, encara que tot apunta a un accident. / ACN VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

L'autòpsia que s'ha practicat aquest dimecres al cadàver de l'excursionista trobada sense vida en un barranc de Montagut (la Garrotxa) no ha aclarit les circumstàncies de la seva mort. L'examen forense, segons ha avançat l'ACN, no ha aportat resultats concloents perquè no han aparegut signes de defensa o lesions compatibles amb una causa criminal.

La dona, de 43 anys, veïna de Girona i de nacionalitat txeca, presentava múltiples esgarrinxades i contusions i algun os fracturat que quadrarien amb ferides provocades per una caiguda. Els forenses també han agafat mostres de teixits que s'enviaran a analitzar al laboratori.

Els equips de rescat van localitzar el cos de la dona aquest dilluns a la tarda en una zona de difícil accés. La seva parella, amb qui estava d'excursió a la zona, havia denunciat la seva desaparició diumenge.

Notícies relacionades

Els Mossos d'Esquadra investiguen el cas, que encara no tracten com una mort d'origen criminal, perquè va aixecar sospites el punt exacte en què va aparèixer el cadàver -de difícil accés-, la parella -un professor universitari d'uns 50 anys que va trigar diverses hores a alertar els serveis d'emergències- i el fet que la víctima estigués descalça en una zona de muntanya.  

La parella havia anat a Sadernes, a l'Alta Garrotxa, a fer una ruta d'uns dies equipats amb una tenda de campanya per fer nit en diferents punts.