Abans del migdia

Embussos a Barcelona i Girona el matí d'aquest Divendres Sant

Les principals retencions s'han concentrat a l'AP-7 a Llinars del Vallès i a Montornès del Vallès i Castellbisbal

colas-jueves-santo

colas-jueves-santo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Diverses carreteres de Barcelona i de Girona han registrat aquest matí les primeres retencions de Divendres Sant, després que aquest migdia s'acumulessin embussos en vies de 18 províncies, sobretot a les sortides de Madrid i de províncies de l'interior peninsular cap a la costa. Més del 70% dels vehicles previstos havien sortit de l'àrea metropolitana a les 11.00 hores.

Segons les dades de l'estat de les carreteres recollits per Servimedia, a les 11.00 hores han aparegut les primeres dificultats en set trams de carreteres de Barcelona, quatre d'ells a l'AP-7 (un de vuit quilòmetres a Montornès del Vallès i un de dos quilòmetres i un altre de vuit a Llinars del Vallès cap a Girona, així com un altre de vuit quilòmetres a Subirats cap a Tarragona).

El trànsit també era irregular en altres carreteres de Barcelona, com la C-16 a Berga i a Cercs en sentit nord, i la C-33 a Mollet del Vallès cap a l'enllaç amb l'AP-7.  

També hi havia petits embussos a Girona, amb la C-17 a Ripoll cap al nord i la C-152 a les Preses cap a Olot.

22 morts

Un total de 22 persones han perdut la vida a les carreteres espanyoles des de les 15.00 hores del divendres 23 de març fins a la passada mitjanit, en el marc del dispositiu especial de la Direcció General de Trànsit (DGT) amb motiu de la Setmana Santa.

Notícies relacionades

Fonts de la DGT han informat aquest divendres a Servimedia que en aquest període s'han registrat 22 accidents mortals, en què han mort 22 persones.

El dispositiu especial de la Setmana Santa continuarà fins a les 0.00 hores de dilluns que ve. Trànsit espera que en aquest període vacacional es produeixin 15,5 milions de viatges llargs en carretera, cosa que suposa la xifra més alta en aquestes festivitats des d'abans de la crisi econòmica.