El jove que va donar una puntada de peu a una dona a la Diagonal esquiva la presó

El jutge suspèn l'execució d'una pena de presó a canvi de l'assistència a tres cursos sobre diversitat i violència

El fiscal rebaixa la petició inicial després d'un acord amb la defensa i el pagament d'una indemnització de 48.000 euros a la víctima

Un jove dona una brutal puntada de peu a una noia a la Diagonal de Barcelona.

3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"Un, dos i tres", va comptar marxa enrere amb els dits d'una mà. Va agafar embranzida, es va llançar cap a una dona i li va donar una brutal puntada de peu per l'esquena. Mario García, el jove que el 22 de febrer del 2015 va protagonitzar l'agressió a l'avinguda de la Diagonal de Barcelona com a part d'una "broma", ha sigut condemnat aquest dimecres a un any i mig de presó, després de l'acceptació de l'acusació. La jutge, no obstant, ha suspès el seu ingrés en un centre penitenciari a canvi de l'assistència a dos cursets d'adaptació a la diversitat i un altre de prevenció dels comportaments violents. La víctima, que va estar 75 dies de baixa, percebrà una indemnització de 48.000 euros per danys físics i morals.

En la vista celebrada a la Ciutat de la Justícia, l'acusat, veí de Talavera de la Reina (Toledo), ha acceptat la seva culpabilitat i ha assumit una decisió que evitarà el seu ingrés a la presó. El fiscal de delictes d'odi, Miguel Ángel Aguilar, reclamava inicialment per a ell tres anys de presó, però aquest dimecres ha rebaixat la seva petició de presó, després d'un acord amb la defensa i el reconeixement dels fets per part de Mario García i el seu amic, Álvaro Gegrera, que va gravar el vídeo.

Així, el fiscal ha sol·licitat per a García un any i mig de presó i per a Gegrera un any de presó per delictes contra la integritat moral i lesions, amb l'agreujant de traïdoria i discriminació per sexe, al considerar "l'afany d'humiliar i ridiculitzar una dona pel mer fet de ser-ho". També ha instat l'aplicació de l'atenuant de reparació del dany, a l'haver dipositat els investigats al jutjat la quantia de la indemnització a la víctima, que s'ha fixat en 48.000 per les lesions i pel dany moral que l'agressió va suposar per a la víctima i la resta de dones i la difusió del vídeo a internet. La fiscalia, a més, ha sol·licitat que es prohibeixi als acusats acostar-se o comunicar-se amb la dona agredida.

La jutge ha dictat sentència in voce en aquests mateixos termes i ha ordenat que es prenguin mesures per a la retirada del vídeo d'internet. Després ha suspès l'execució de la condemna a canvi de l'assistència als cursets.

L'infaust vídeo es va fer tristament viral. A les imatges es veia una dona esperant per passar el carrer a l'avinguda de la Diagonal a l'altura del carrer d'Enric Granados, aliena al que passava darrere d'ella, i el jove agafant embranzida per donar-li una forta puntada de peu a la seva víctima. L'agressió va fer que la dona caigués a terra i patís un esquinç, hematomes al genoll i al canell esquerres i dolor a les cervicals. Cinc dies després de l'atac, l'agressor va declarar a la comissaria de Talavera, després que els joves esborressin el vídeo de Youtube i eliminessin els seus perfils a totes les xarxes socials.

Veloç carrera

Notícies relacionades

Pel fiscal, el jove talaverà "va comptar marxa enrere amb els dits de la mà i tot seguit va emprendre veloç carrera, directa cap a les noies, i, per l'esquena i sense possibilitat de reacció per part de cap d'elles, va donar una brutal puntada de peu, inclinant per fer-ho la seva cama per disposar de més força i poder impactar amb més energia al turmell dret de N. G. S.".

Aquesta puntada de peu, segons apunta l'acusació pública, va provocar que caigués "abatuda fulgurantment a terra", i afegeix que "tot això entre riallades". L'agredida, a nivell psicològic, "presenta estrès posttraumàtic en relació amb l'agressió soferta, amb indicadors com l'augment de la desconfiança a les intencions dels altres, ràbia per la incomprensió de la violència gratuïta i no sentir-se ajudada en el moment dels fets per la gent que va ser testimoni de l'agressió".