Drama a Níjar

El jutge demana investigar si Ana Julia Quezada va donar ansiolítics a Gabriel Cruz

La Guàrdia Civil va trobar fàrmacs al vehicle on van trobar el cos sense vida del petit

Ana Julia Quezada  presunta autora de la muerte de Gabriel Cruz

Ana Julia Quezada presunta autora de la muerte de Gabriel Cruz / Carlos Barba

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El magistrat Rafael Soriano ha ordenat la pràctica de diligències per aclarir si Ana Julia Quezada, autora confessa de la mort del nen de vuit anys Gabriel CruzGabriel Cruzva subministrar drogues al petit després d'emportar-se'l el 27 de febrer quan va sortir de la casa de la seva àvia a Las Hortichuelas, an Níjar (Almeria), ja que la Guàrdia Civil va trobar ansiolítics durant el registre del vehicle on hi havia el cos sense vida del petit 13 dies després a Vícar.

Fonts del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA) han confirmat que el titular del Jutjat d'Instrucció 5 d'Almeria ha demanat que s'investigui si hi ha restes d'aquesta substància al cadàver del Gabriel per determinar si va ser drogat o, per contra, els fàrmacs trobats eren "per a consum propi" de Quezada.

Serà l'ampliació de l'informe preliminar d'autòpsia el que determini aquest fet quan l'Institut Nacional de Toxicologia de Sevilla remeti al jutjat el resultat de les anàlisis de les mostres biològiques remeses des de l'IML d'Almeria.

Cal recordar que els forenses van assegurar que el nen va morir per "asfíxia mecànica" el mateix dia en què es va perdre el seu rastre.

Tal com avança aquest dimarts el diari 'La Voz de Almería', aquesta diligència és "molt important" en la qualificació del delicte de detenció il·legal i desmuntaria la versió oferta per Ana Julia Quezada, que va afirmar que el menor va pujar voluntàriament al cotxe sense necessitat d'utilitzar la força i sense engany si bé el jutge considera acreditat de manera indiciària que va actuar en tot moment d'acord amb un "macabre pla criminal".

"Expressions vexatòries"

En l'acte d'ingrés a la presó, el magistrat Rafael Soriano sosté que la dona, de 43 anys i origen dominicà, va traçar un "macabre pla criminal" i després es va intentar dotar d'una coartada --que hi va haver una discussió prèvia amb el menor--, que tant la Guàrdia Civil com el mateix jutge instructor desmunten segons les proves reunides. Entre aquestes proves figuren "expressions vexatòries" abocades per l'assassina confessa contra el menor.

Notícies relacionades

"Resulta presumptament inqüestionable la participació de la detinguda Ana Julia Quezada en la mort del menor i s'infereix una malvada voluntat dirigida especialment a assegurar la comissió del crim", recull la motivació de l'acte d'ingrés a la presó, que assenyala que aquest fet és el que va portar que el Ministeri Públic qualifiqués els fets com d'assassinat amb traïdoria.

El jutge instructor considera que Ana Julia Quezada va actuar guiada per "una malvada voluntat" i destaca, així mateix, l'existència d'"aclaparadores proves contra ella" alhora que es refereix no només "al fet que ella mateixa ha reconegut el luctuós succés" sinó també a les intervencions acordades judicialment i a les proves recopilades pels agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil.