Assassina confessa

Ana Julia Quezada està aïllada a la presó i "menys angoixada"

L'autora confessa de l'assassinat del nen Gabriel Cruz està amb una presa de confiança com a mesura de protecció

zentauroepp42498866 ana julia quezada almeria180313190531

zentauroepp42498866 ana julia quezada almeria180313190531 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Esteban Hernández Thiel, advocat d'Ana Julia Quezada, autora confessaAna Julia Quezada de la mort del nen Gabriel Cruz nen Gabriel Cruz, ha confirmat aquest dilluns que es troba apartada de la resta de preses del mòdul de dones de la presó El Acebuche per protegir la seva integritat física i amb una interna de confiança "perquè no faci una bogeria".  També ha explicat que l'assassina presa pren "ansiolítics i antidepressius".

El lletrat, així mateix, considera que serà "complicat" que un jurat popular pugui ser "just" amb la seva clienta. Tot i que encara és aviat per conèixer si serà un jurat popular el que l'enjudiciï, el tipus de crims que se li imputen, assassinat, detenció legal i contra la integritat moral, fan possible que així sigui.

En declaracions a Efe ha assegurat, al ser interpel·lat per aquesta possibilitat, que "més que benèvol, el que serà complicat és que sigui just".

Ha confirmat que es manté el secret del sumari i que "previsiblement durarà", encara que ha recordat que ha de ser el jutge el que, "en base a informes policials", decideixi quan s'ha d'aixecar aquesta mesura.

Ha revelat que aquest dissabte va visitar Ana Julia al centre penitenciari El Acebuche d'Almeria, on la va veure "menys angoixada del que estava amb aquest tràngol".

"Suport humanitari"

"Bàsicament va ser una visita dins del suport humanitari que sempre estem obligats a prestar als detinguts ingressats a la presó", ha concretat, apuntant que també ho va fer amb altres clients que es troben en aquesta presó.

Notícies relacionades

Ha assenyalat que ni ell ni la seva companya lletrada, Beatriz Gámez, han sol·licitat mesures de prevenció per evitar un suïcidi, sinó que és una cosa que "fa la presó per iniciativa pròpia" i ha afegit que Ana Julia pren "ansiolítics i antidepressius".

En aquest sentit, ha expressat la seva "plena confiança" en la "professionalitat de totes les autoritats i funcionaris de la presó per garantir la seva seguretat", encara que reconeix que un règim d'aïllament és sempre "dur".