Mètode Rip Deal

Tres detinguts per estafar 450.000 euros enganyant amb bitllets falsos

La denúncia va ser posada a Valls i les detencions s'han realitzat a Esplugues i Lloret de Mar

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres membres d'un grup criminal especialitzat en estafes mitjançant el mètode 'Rip Deal' ('tracte brut') que presumptament van estafar 450.000 euros a una dona de Valls oferint-li un canvi de bitllets que van resultar ser falsos.

Segons ha informat aquest divendres la policia catalana en un comunicat, un amic de la denunciant -que tenia estalviats 450.000 euros en bitllets petits- li va transmetre que tres inversors estrangers estaven interessats a fer un canvi de bitllets de 500 i que si hi accedia li donarien un 15% de comissió.

Uns dies després, la dona, el seu amic i els inversors van quedar en un hotel de Sant Just Desvern per fer la transacció, i després de comprovar que els diners que havia aportat ella eren autèntics, li van entregar una bossa amb un cadenat i, en obrir-la, va constatar que en lloc de bitllets de 500 contenia 21 feixos de 50 bitllets falsos.

La dona va presentar una denúncia per aquests fets el 19 de febrer en veure que havia sigut estafada, i la Unitat Central d'Estafes de Mossos va obrir una investigació i va constatar que els tres homes formaven part d'un grup criminal especialitzat i que, de fet, ja havien sigut detinguts anteriorment.

Notícies relacionades

El 22 de febrer van detenir-ne un d'ells, un italià de 28 anys, a Lloret de Mar, i el 8 de març els altres dos, un home d'origen bosnià de 60 anys i un altre de nacionalitat croata de 47, a Esplugues de Llobregat, i tots van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

El mètode del 'Rip Deal' és la versió actualitzada del 'estafa de l'estampeta' i consisteix a col·locar uns bitllets falsos a canvi de vertaders per part de suposats inversors que aparenten una gran solvència econòmica i que fingeixen voler col·locar un diner negre o bitllets de 500 a canvi d'una comissió.