ACCIÓ CONJUNTA DE TRÀNSIT I MOSSOS

Pla de xoc davant l'alarmant augment de morts a les carreteres catalanes

Des de començament d'any han mort 44 persones, 20 més que en el mateix període del 2017

Aquest cap de setmana han perdut la vida sis persones, les dues ocupants d'una moto, un vianant atropellat i tres que viatjaven en cotxe

zentauroepp37025054 ambulancia unitat pediatriques sem sant joan de deu171018124856

zentauroepp37025054 ambulancia unitat pediatriques sem  sant  joan de  deu171018124856
zentauroepp42550811 accidente  vilanova180318160819

/

1
Es llegeix en minuts

La sinistralitat viària a Catalunya està arribant a nivells d'"alarma social", amb un important repunt dels accidents i de les víctimes mortals. Per aquest motiu, el Servei Català de Trànsit (SCT) i els Mossos d'Esquadra han anunciat un "pla de xoc" de vigilància "intensiva" a tot el territori amb l'objectiu de evitar més sinistres. Només durant aquest 2018 ja han perdut la vida 44 persones a les carreteres catalanes, mentre que durant el mateix període de l'any passat van ser 24 les víctimes, 20 menys. Aquest tràgic cap de setmana han mort sis persones a les carreteres catalanes, des de motociclistes fins a vianants. 

Les víctimes del cap de setmana negre són el conductor d'un turisme que va morir divendres en una col·lisió amb una furgoneta a la N-340 a Mont-roig del Camp; un vianant que va ser atropellat dissabte a la A-2 a Sant Vicenç dels Horts; els dos ocupants d'una motocicleta que van morir en un xoc frontal amb un turisme el mateix dia a la C-31 a Vilanova i la Geltrú, i les dues ocupants d'un turisme en un accident també dissabte a la B-224 a l'altura de Piera.

La directora de l'SCT, Eugenia Domènech, ha explicat aquest diumenge a la tarda al  Centre d'Informació Viària de Catalunya (CIVICAT) que s'ha de donar un "toc d'atenció" a tots els usuaris de la xarxa viària catalana, conscienciant-los dels riscos, ja que l'accidentalitat està sent en les últimes setmanes "dispersa i multifactorial", mentre que l'any passat va afectar especialment els motoristes. La nova situació, ha explicat, complica els plans de prevenció. No obstant, el pla de xoc en què treballen preveu més presència policial i més controls a les carreteres catalanes.

El volum de ferits greus fins ara a les carreteres catalanes puja a 137, una xifra idèntica a la del mateix període de l'any passat, ha detallat Domènech als mitjans de comunicació.

Mare i filla

Notícies relacionades

Les dues persones que van morir aquest dissabte a la nit en un xoc frontal entre dos cotxes a la B-224 a Piera (Anoia) eren dues dones de 63 i 35 anys, mare i filla, que ocupaven les dues places davanteres d'un dels vehicles sinistrats, segons va explicar el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Els altres dos ocupants del turisme, un home de 36 anys i una nena de 9, van resultar ferits de menor gravetat per policontusions i van ser evacuats a l'Hospital de la Vall d'Hebron.

El conductor i únic ocupant del segon cotxe accidentat, un home de 49 anys, va quedar ferit de poca gravetat i va ser traslladat a l'hospital d'Igualada